avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Explic pe scurt, am nevoie de niste pareri. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Explic pe scurt, am nevoie de niste pareri. Eu stau ...

Buna ziua.
Explic pe scurt, am nevoie de niste pareri.
Eu stau in casa cu prietenul meu, avem relatie de 9 ani de zile, necăsătoriti. Avem 2 copii, 1 de an 1 si 5 luni si fetita de 4 luni. In urma unor certuri, prea puternice pentru mine, am jucat 2.000€ la casino online, lucru facut si in trecut, probabil mi-a creat o dependență. Acum problema este ca el de o vreme tot imi spunea ca oricum o sa ma lase, si iti tine el copiii, ca eu nu am nici un drept sa ii iau, ca o sa spuna ca eu nu lucrez si ca tot ce prind pe mana joc.. problema nu este ca eu nu am vrut sa lucrez, este ca cu 2 bebelusi chiar nu am cum sa lucrez, si ma ameninta ca ma da in judecata sa isi ia el copiii sa nu ramana la mine nici 1, si ca daca cumva o sa castig vreunul o sa ma distruga. Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: CsiszerGyongyi , utilizator 11:53, 1 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fi lucrat în trecut, ati fi luat indemnizație, luați indemnizație? În cazul unui divort, aveti cu ce va intretine? De unde ati luat cei 2mii de euro? Munciți de dvs, de concubin, primiți?
Concubinul munceste, e implicat în creșterea copiilor, vrea sa ii crească el sau de ce se lupta sa rămână cu el?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti in aceasta stare conflictuala si nu puteti ajunge la vreun acord, instanta de tutela devine competenta sa decida, in functie de cererile partilor. Instanta va decide tinand cont de interesul superior al copiilor, privind prin prisma persoanei are satisface cel mai indeaproape nevoile copiilor de securitate fizica si emotionala, de hrana, de asigurare a unei locuinte si asigurarea cheltuielilor materiale necesare ingrijirii sanatatii, hranei, supravegherii.

Detin o firma, dar nu am contract de munca, sunt administrator, acum ocupandu-ma de cei 2 bebelusi nu am avut cum sa lucrez, dar in acelasi timp inainte sa raman insarcinata nu m-a lasat el sa lucrez, am terminat studiile (postliceala sanitara si facultatea CIG), si dupa 1 an si ceva am nascut, el vrea sa ii tina la el asta era planul lui de la bun inceput, sa creasca putin copiii si sa plece cu copiii, sa isi caute pe altcineva, pentru ca greseala mea de la bun inceput a fost ca am cedat de fiecare data la fiecare cearta si m-am intors la el, si acum din pacate au ajuns si cei mici in mijloc, am crezut ca totusi cu copiii se va schimba ceva in bine, dar din pacate nu se poate.. el nu are raport bun cu absolut nimeni din familia mea, este o persoana foarte narcisista, si dupa cum a spus-o si el, ca vrea sa ne distruga prin asta..
gi-jane2 a scris:

Daca ati fi lucrat în trecut, ati fi luat indemnizație, luați indemnizație? În cazul unui divort, aveti cu ce va intretine? De unde ati luat cei 2mii de euro? Munciți de dvs, de concubin, primiți?
Concubinul munceste, e implicat în creșterea copiilor, vrea sa ii crească el sau de ce se lupta sa rămână cu el?



4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca puteti dovedi ca aveti cum sa va intyretineti si unde sa locuiti, iar copiii sunt bine ingrijiti, nu sunt problema ca instanta sa decida ca minorii sa locuiasca cu dvs, mai ales ca sunt atat de mici.
Mergeti la terapie pt dependenta de jocuri
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă rămâneți în această patimă a jocurilor de noroc, va fi foarte rău atât pentru dvs, cât și pentru cei doi copilași nevinovați.

Dacă nu vă ambiționați să vă vindecați de acest viciu, viitorul dvs este sumbru.
Cum veți întreține doi copii, dacă veți pierde toți banii într-o noapte, la jocuri`?!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul la mama . ce poate sa imi faca ? AnisiaDol AnisiaDol Buna seara ! Sunt impreuna cu partenerul meu de 2 ani (necasatoriti) si avem impreuna un bebe de 2 luni bebe este pe numele lui si la fel ca mine , are ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor cu varsta mai mica de 1 an in caz de divort ContSters229683 ContSters229683 Buna Ziua, Sunt mama de 2 luni. Am depus cererea de divort cu acordul partilor pe data de 27/10/2011 si primul termen este abia in 20 ianuarie 2012. ... (vezi toată discuția)
Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț? Elena717 Elena717 Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ... (vezi toată discuția)