avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Înființare PFA
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Înființare PFA

Bună ziua!
Doresc să înființez un PFA cu obiectul principal de activitate 4791 (Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet) și obiect secundar de activitate 4782 (Comerț cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei si încălțămintei efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe), mai precis să deschid un magazin online și ocazional să mă duc la piețe/târguri. Sediul profesional va fi la mama mea într-o încăpere din apartament (aici va fi depozitul de marfă/locul de pregătire a coletelor), unde vom face contract de comodat. Mă ocup integral de documentație astfel am întâmpinat următoarele întrebări:
1. În declarația pe proprie răspundere cu privire la îndeplinirea condițiilor de desfășurare a activității, este în regulă dacă la punctul 3.1 (SEDIU SOCIAL/PROFESIONAL) menționez CAEN-ul 4791 iar la punctul 3.2 (ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE LA TERȚI) menționez ambele coduri CAEN?
2. Având în vedere că la sediul profesional voi desfășura activitate online (practic la terți) fără a primi clienți fizic mai este nevoie de acordul vecinilor și a asociației de proprietari? (Nu se perturbă liniștea proprietarilor și nici nu se produce uzură a spațiilor comune)
3. Când mă deplasez la piață/târguri este imperios necesar să dețin casă de marcat sau este suficient un chitanțier?
4. Pentru comenzile online emit factură sau am nevoie de casă de marcat?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Adaugare cod caen magazin sh elaorlea elaorlea Am o Intreprindere Individuala cu cod CAEN 4779 Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine si am un magazin second hand. As vrea sa merg ... (vezi toată discuția)
Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)
Cod caen ? utc utc Vreau sa desfasor activitate de comert, respectiv prin piete, targuri si oboare cu produse de morarit, adica vanzare de malai, tarate, hrana ptr. animale. La ... (vezi toată discuția)