avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara am diploma de absolvire cursuri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara am diploma de absolvire cursuri administrator, și ...

Bună seara am diploma de absolvire cursuri administrator, și Atestat eliberat de primar perioada nedeterminata, Mai trebuie obținut certificatul de calificare profesionala dacă am diploma. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:42, 12 Martie 2024
Aveti atestat pe legea 230.
Da, va trebuie si certificatul de calificare profesionala si atestatul nou.
Doamna Vali,
Daca maine-poimane se schimba legislatia, tre' sa obtinem alte certificate de calificare profesionala?
In opinia mea:
1. Certificatul de calificare profesionala, obtinut in conditiile legii in urma cu 50 de ani (am dat un exemplu), trebuie sa fie valabil permanent. Daca onor legislatia considera ca s-au schimbat realitatile economice, financiare, legislative, etc., ca cerintele de atunci sunt depasite, pot sa comunice ca pentru a activa in continuare, posesorii de certificate de calificare in meseria de administrator de imobile, trebuie sa mai faca niste cursuri de reamprospatare/completare a cunostintelor (ii inveti sa lucreze cu programe de gestiune, etc.), adica sa mai lase pixul si calculatorul artimetic deoparte - dar nu sa zici ca acele cerificate de calificare nu mai sunt bune, ca sunt obtinute pe legislatia veche...
2. In legatura cu atestatul,
Acest document, eliberat de catre Primaria locala, poate fi reinoit din 4 in 4 ani sau cum mai decid cei din Consiliul Local.
In final: una este chestiunea certificatului de calificare profesionala (care nu are cum sa se perimeze, ci doar sa se completeze, daca este cazul) si alta-i situatia atestatului. Sa nu facem confuzii.
Din nefericire in RO, poate emite orcine aberatii dintr-astea: diploma dvs. de inginer, nu mai este valabila acum deoarece ai terminat facultatea pe alta legislatie... Observati hilarul?
Puteți să consultați asta ( Curtea de apel Iași ) : [ link extern ]

Sau asta ( Tribanalul București ) : [ link extern ]

Aliisa a scris:

Bună seara am diploma de absolvire cursuri administrator, și Atestat eliberat de primar perioada nedeterminata, Mai trebuie obținut certificatul de calificare profesionala dacă am diploma. Va mulțumesc

La Bucuresti vad ca s-a admis apelul primariei.
Adica trebuie noul atestat, nu?
Chiar asa.
Oricum, miza cu bazaconiile astea este ca toti administratorii persoane fizice, PFA-uri, mici SRL-uri sa fie trimisi la plimbare si ocuparea acestei nishe de catre marile firme specializate. La noi (IASI) sunt firme care administreaza zeci de mii de apartamente. Eu nu zic ca nu-i bine, dar costurile sunt foarte mari. Dau un exemplu:
- inlocuirea unui amortizor la usa de intrare in bloc - costul amortizorului aprox. 150 lei, iar costul final in jur de 480 lei;
- daca ai o interventie la subsiol, te-ai pricopsit cu cateva mii de lei...
In fine, pe mine ma deranjeaza faptul ca desi am Certificat de calificare in meserie, vine Legea 196/2018 si zice ca nu mai este valabil - bai alde parlamentarii, sunteti cu capul? Pai in RO sunt milioane de calificati cu certificate dint-astea, obtinute in mod legal, in tot felul de meserii. Ce faceti, le desfiintati pe toate?
Cu Atestatul este altceva. S-a mai discutat: la nivelul Primarii (Cos. Local), nu ar mai trebui dat examen - si totusi se da - chipurile sa dovedesti ca esti calificat - desi ai pus la Dosar Certificatul de calificare si din care am observat din lectura pusa la dispozitie de catre dl. Robert, omul terminase cursul de calificare cu nota 10... Ce sa mai zic de faptul ca un absolvent de studii superioare economice, nu ar fi capabil sa munceasca intr-o asociatie de proprietari.
Sigur, tre' sa absolve si dumnealui un asemenea curs de calificare, pentru ca discutam de notiuni specifice pe care in facultate nu le-a dobandit.
Deci doamna Vali, Atestatul este necesar. Ca-i pe 4 ani sau pe perioada nedeterminata, asta este, dar cele doua notiuni nu trebuie confundate. Si mai ales nu am sa pot intelege de ce un Certificat de calificare intr-o meserie, obtinut legal in urma cu 10-20-30 de ani sa nu mai fie recunoscut de o legislatie mai actuala !

Alte discuții în legătură

Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil caradis caradis Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a ... (vezi toată discuția)
Dețin un certificat de calificare profesională cu durata de ... Nae123 Nae123 dețin un certificat de calificare profesională cu durata de 720 de ore în anul 2009 și am obținut calificarea de Administrator de Imobile,iar cei de la ... (vezi toată discuția)