avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins cu Canabis, pedepse?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins cu Canabis, pedepse?

Bună ziua, acum câteva zile am fost cu niște prieteni într-un club de noapte.
La un moment dat am ieșit toți la o țigară în fața clubului, iar aceștia au început sa fumeze dintr-o țigară cu canabis (marijuana).
În scurt timp au venit lângă noi 2 domni ce erau sub acoperire, ne-au arătat legitimațiile si ne-au făcut o percheziție corporală.
Peietenii mei terminaseră de fumat până sa ajungă cei 2 domni.
La percheziția corporală au fost găsite la unul dintre băieți 2 țigarete confecționate artizanal ce conțin fragmente vegetale (deci 2 țigări de marijuana în limbaj popular).
Apoi cei doi domni au chemat niște jandarmi,aceștia din urmă lăsându-ne sa ne hotărâm cum să gestionăm situația. Eu nu am fumat deloc și am declarat lucrul acesta,iar prietenii mei au declarat același lucru despre mine că nu am fumat, iar domnii jandarmi pe mine m-au scris in procesul verbal ca martor.
Prietenii mei,au vorbit să își asume fiecare câte o țigaretă, deci aproximativ,din ce mi-au spus 0,3 g de canabis de fiecare.
Aceștia au recunoscut că au fumat, au cooperat cu jandarmii, și au spus că sunt de acord să ofere informații despre achiziționarea țigaretelor si de unde le-au cumpărat etc.
Întrebările mele sunt:
1) eu am calitatea de martor, ce se va întâmpla în continuare? Se poate să mi se schimbe calitate în vreun moment?
2) referitor la prietenii mei, noi toți suntem studenți, nu avem antecedente penale, ei nici nu sunt consumatori, pur și simplu s-a nimerit să încerce aceste lucruri fix în acest moment prost, ținând cont și de conjunctura, un club de noapte etc, cam cât de rea ar fi pedeapsa?
Am citit în codul penal că se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penaă, dar se poate și renunța la urmărirea penală dacă fapta nu reprezintă un interes public (de exemplu,ei nu voiau să vândă,pur si simplu voiau sa le consume) , iar costurile unui proces penal pentru o asemenea faptă ar fi mult ridicate, în plus cantitatea mică.
3) Care ar fi procedura în continuare? O să ne cheme pe fiecare în parte să mai dăm declaratii? Se deschide un dosar penal unde se anchetează fapta, rămânând la decizia procurorului dacă se decide renunțarea sau continuarea urmăririi penale?
Pur și simplu care sunt etapele procedurale?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2024
Gabriel7301, utilizator

Alte discuții în legătură

Prins cu marijuana querry1234 querry1234 Salut. Am fost prins in urma unui control pe strada de catre civili cu o tigara in foita care continea 0.2 grame de marijuana. Am fost cooperativ. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Am dat de dracu' sau nu ? - marijuana Konvicted Konvicted Salutare...sunt un tanar de 29 de ani din bucuresti si acum circa 2 luni am fost prins cu sub 1 gram de canabis intr un parc de POLITIA ROMANA ...am fost dus ... (vezi toată discuția)
Am fost prins fumand marijuana Crsc123 Crsc123 Salut am fost prin de poliție eu împreună cu prietenii mei ca am fumat marijuana eu aveam o tigara care conținea in ea in jur de 0.30 0.40g de marijuana si ... (vezi toată discuția)