avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program control concediu medical la domiciliu Bună ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program control concediu medical la domiciliu Bună ziua , Care este programul în care poți fi controlat ...

Bună ziua ,
Care este programul în care poți fi controlat la domiciliu în cazul unui concediu medical pe care angajatorul îl consideră suspicios ? Trebuie să fiu la adresă în permanență? Sau spre ex dacă atunci când vin în control fac baie și nu aud când bat la ușă ca nu funcționează soneria , baia mea fiind în celălat capăt al apartamentul și apa curge ???
Menționez ca nu sunt imobilizat la pat .
Mulțumesc ptr eventualele răspunsuri
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2024
AnaeO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 10 Martie 2024
3 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti in concediu medical pentru boala, inseamna ca sunteti bolnav si trebuie sa stati izolat, acasa, pe toata perioada CM.
Izolat 24/24 ? Dar nu sunt imobilizat la pat ? Dacă am nevoie de mâncare , medicamente etc ce fac ? Nu pot să ies la aer să mă oxigenez ?

Cornel Vasile, Consilier juridic
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 183/2015 a eliminat posibilitatea verificarilor la domiciliul salariatilor aflati in concediu medical.

Cine sustine ca nu puteti iesi afara , sa va arate si textul de lege care va interzice asa ceva.. prin urmare, angajatorul nu mai poate controla un salariat aflat in concediu medical ..dar daca are suspiciuni cu privire la acordarea concedoiului medical poate sesiza Casa de asigurari de sanatate.
Cornel Vasile, Consilier juridic
OK , și Casa de asigurări în ce mod te poate controla ?La ce adresă ca mie nu mi a cerut nimeni adresa unde voi locui pe perioada medicalului ?

Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cum va putea verifica seful daca angajatul si-a luat concediu medical ilegal (mai putin partea cu Politia concediilor medicale, intrucat textul de lege este abrogat din 2015)
www.avocatnet.ro/articol_205...

~ final discuție ~