avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon pe releveu, dar nu in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon pe releveu, dar nu in CF

Buna ziua,
As dori sa cumpar un apartament care are doua balcoane construite, dintre care doar unul inscris in CF si transmis ca proprietate in actul de dobandire al actualului proprietar.
Cel de-al doilea balcon a fost construit de catre toti proprietarii de pe tronson, de la parter pana la etajul 8, pe baza unei autorizatii din 1993, la zece ani de la constructia blocului. Dar nu e inscris in CF, nu am vazut niciun proces verbal de receptie.
Mentionez ca apartamentul a fost cumparat cu Prima Casa si chiar este refinantat la o alta banca in prezent, avand un releveu conform cu realitatea (dar probabil neactualizat la Cadastru) in care sunt trecute cele doua balcoane, dar in CF si in contract doar unul.
Ce probleme sunt sau pot aparea din cauza acestei neconcordante? Pe ce baza s-o fi facut evaluarea la banca, fiind diferenta clara intre releveu si CF? Sa cumpar asa ceva, eu dorind sa nu am probleme ulterioare?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
Iag Iag, utilizator

Alte discuții în legătură

Balcon la parter cris2279 cris2279 Buna ziua, Cum pot intra in legalitate cu un balcon construit la apartamentul de la parter? El a fost ridicat imediat dupa \'89 cand nu omul nu isi punea ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament prin credit ipotecar cu balcon construit fara autorizatie Clara_Elena Clara_Elena Buna ziua, Ieri am semnat antecontractul de v-c pentru un apartament ce are construit un balcon fara autorizatie. Acest balcon este mentionat in ... (vezi toată discuția)