avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna dimineața! Va rog,va cer un sfat juridic pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna dimineața! Va rog,va cer un sfat juridic pentru ca nu știu ...

Buna dimineața!
Va rog,va cer un sfat juridic pentru ca nu știu cum să procedez.
Am acumulat din 2016 și pina in Februarie 2024 datorii la Asociația de locatari (nu de proprietari) de 11500 Ron.
În Februarie 2024 am făcut o plată de 2000 lei.
Administratorul a înregistrat în chitanță plata sumei pentru perioada Iulie 2016-Martie 2017.Deci pentru o perioadă de timp mult mai veche de 3 ani.
Mai pot să cer în Instanță in 2024 radierea și prescrierea sumelor datorate mai vechi de 3 ani?Ce se poate face in cazul de față?
Asociația de locatari nu m-a dat în judecată pentru neplata datoriilor.
Eu am dat în judecată Asociația de locatari pentru sume de bani înregistrate în perioada 2014- iunie 2016 pe care nu le-a putut justifica s
i in urma hotărârii judecătorești acestea împreună cu penalitățile au fost prescrise și radiate.
Judecătorul a cerut reprezentanților Asociației sa justifice modul de calcul al sumelor consemnate în listele de plată și aceștia nu au putut justifica,argumenta,dovedi prin calcule existența acelor sume de plată și deci nici penalitățile percepute.
Administratorul îmi înregistrase chitanțe și pentru perioade în care nu am fost proprietar al acelui apartament.
Acțiunea a fost formulată în 2019 și s-a contestat întreaga sumă însă doar cea de mai sus,de cca 3000 Ron a fost prescrisă.
Ce pot sa fac acum in 2024,in situația dată?Mai pot sa fac ceva? Mai pot să cer prescrierea și radierea datoriilor mai vechi de 3 ani?
Înregistrarea sumei de 2000 lei este legală pentru perioada Iulie 2016-Martie 2017?