avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O speta nemaitalnita, cred.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O speta nemaitalnita, cred.

O speta interesanta. Nu cred ca s-a intalnit cineva cu asa ceva. O ridic la fileu, totusi. A locuieste cu chirie in Romania intr-un imobil proprietatea B, care la randul lui locuieste undeva in Europa. A este chemat in judecata si evacuat prin avocat imputernicit si ...executat. A deschide impotriva lui B actiune in pretentii. Ulterior B, depune plangere la Parchet pentru fals, uz de fals, (imputernicirea) etc impotriva avocatei. Ca habar n-ar avea. Interesant, nu?
Intotdeauna am apreciat acest loc de dialoguri si replici profesioniste. Imediat cum lansezi o tema sar toti cu puncte de vedere foarte documentate. Multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam de câte ori îmi cere careva să comentez vreo știre, îi relatez următoarea întâmplare, ca să înțeleagă ce înseamnă să tragi concluzii înainte de a cunoaște adevărata situație de fapt.

Demult, niște purtători de uniformă, dar aflați in concediu la o cabană, jucau cărți pe porunci.
X primește porunca de a se urca, gol pușcă, pe schiurile proprietarului, ca să tremure nițel în hazul celorlalți.
Afară nu era zăpadă, dar căzuse bruma.
X alunecă pe covorul de frunze brumate și lovește o femeie în vârstă.
Cum X nu era în ținuta corespunzătoare, pentru a purta o discuție cu femeia, aleargă pe deal în sus.
După ce se ...dezmeticesc, merg la spitalul din zonă, află că bătrâna a ajuns acolo cu piciorul zdruncinat, cer să o vadă și se avântă către ortopedie.
Sunt opriți:
- A! Nu. Nu este la ortopedie, este la psihiatrie.
- La psihiatrie!? De ce!?
- Păi, piciorul n-a avut mai nimic. Dar auziți și dvs. ce explicație are! Cică ar fi sărit pe ea un tânăr schior în p...ielea goală. Și, uitați-vă și dvs. dacă vedeți vreun schior, că noi nu avem niciun strop de zăpadă pe tot muntele.

Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2024
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori v-am lăsat fără replică, ori ... Cam multă liniște, după ce ne-ați acuzat, subtil, de lipsă de dialog și replici ...(în condițiile în care răspunsurile noastre sunt voluntare; răspunde cine vrea, când vrea, dacă vrea, dacă are timp, disponibilitate, chef etc.)

Acum, serios vorbind, pentru orice punct de vedere pe care il așteptați, sunt necesare mai multe detalii.
Altfel, din verbul pe care dvs. l-ați folosit la condiționat optativ prezent (n-ar avea) cam tot ce mi se pare interesant, deocamdată, este ca nici măcar dvs. nu credeți în ceea ce susține B.
Dvs. fiind?

Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
romascanu, moderator
Da. Va multumesc de interventie. In sfarsit! Stimata d-na printre altele (pot confirma anumite persoane de aici), in conditiile in care primesc un raspuns intemeiat, cer contul si platesc. Si mi se pare absolut firesc. Ce-i drept nu am mai intrat aici, la intrebarile mele, daca va putei uita, nu este prea mare inghesuiala. Si aici intrebarea rezulta din...intrebare. Se poate si in ce conditii, anula toata procedura antreioara de evacuare, doar daca s-a facut plangere penala? Puteti sa-mi raspundeti si-n privat. Daca-i intemeiat,...cum am spus. Sarut mana
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu "doar dacă" ... (presupun că evacuarea aceea a fost dispusă de o instanță și ...nu ghicesc în frunzele de ceai cu privire la ce excepții s-or fi discutat ori ba; n-am habar dacă s-a formulat ori ba o contestație la executare etc.)
Pe de altă parte, dacă B era așa de străin de evacuarea asta, putea să repare el "greșeala".
Or, nu ne-ați povestit că B l-ar fi reintegrat bucuros pe A în spațiu, la auzul acestei "nemaîntâlnite" pățanii, și nici alte asemenea amănunte.

PS:
Răspunsurile noastre în forum sunt nu doar voluntare, ci și gratuite.
De altfel, sfaturile din forum nici nu reprezintă consultanță. (tocmai din pricina multor necunoscute)
Pe aici oferă răspunsuri și oameni simpli, din propria lor pățanie, studenți etc.
Pentru consultanță, asistență, reprezentare juridică etc. este necesară stabilirea unei relații profesionale (pe care o inițiați dvs.) este necesar să încheiați un contract de asistență juridică, urmat de "spovedania" în condiții de confidențialitate cu privire la toate amănuntele situației de fapt etc. Doar în aceste condiții puteți să cereți contul. Altfel, asigurați-vă măcar că plătiți unei persoane care practică legal profesia de avocat, după ce ați căutat și ați găsit acea persoană pe vreun tablou al vreunui barou.

Apropo, pentru speța dvs. ar putea fi relevantă dispoziția din art. 86 Cpc - Dacă cel care a dat procura generală nu are domiciliu și nici reședință în țară (...) dreptul de reprezentare în judecată se presupune dat.
Altfel spus, împuternicirea putea fi emisă în baza unui asemenea mandat/putea fi dată de un mandatar cu procură generală, iar nu direct de B. (despre care ne-ați spus că locuiește "undeva în Europa").
Încerc, firește, să caut o explicație logică pentru care s-ar apuca cineva să facă curățenie prin ograda lui B. Ceea ce nu exclude, firește, te miri ce minune (fiindcă viața bate filmul, iar imaginația mea are și ea limitele ei).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
romascanu, moderator