avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare anexa detinuta fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare anexa detinuta fara acte

Buna ziua!

In anul 2019 am vandut casa de la tara, dar in cuprinsul cadastrului una dintre cladiri era detinuta fara acte. Ea este situata in mijlocul terenului, nu poate altcineva sa aiba acces la ea decat proprietarul.

Din cauza faptului ca era detinuta fara acte in contractul de vanzare-cumparare apare urmatoarea mentiune: "C2-anexa in suprafata de 18 mp, detinuta fara acte, care nu face obiectul vanzarii".

De atunci la DITL trebuie sa platesc impozit pentru aceasta anexa.

As vrea sa cedez aceasta anexa proprietarului de drept (cel care a cumparat terenul si casa) fie printr-un contract, fie prin mutarea rolului fiscal pe numele lui.

Cum se poate proceda? Ma puteti indruma intr-un fel?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
BogdanH, utilizator

Alte discuții în legătură

Greseala notariala la un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager test_testare test_testare Buna ziua. Am cumparat un teren (y1 m.p)cu casa si anexe printr-un act de vanzare cumparare cu uzufruct de la parintii mei In planul imobilului este trecut ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate tudorioan tudorioan nulitate relativa a unui contract de vanzare-cumparare... se vinde un teren in suprafata de 126 mp loc de casa (inexistenta constructie) in anul 1939, ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la un extras de carte funciara, intabulare drept de proprietate absent pentru unele corpuri de cladire luciantiseanu luciantiseanu Buna ziua! Continuand aventura mea in incercarea de a-mi cumpara o casa (am mai postat o intrebare pe acest subiect), impreuna cu banca am descoperit o noua ... (vezi toată discuția)