avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Suntem trei frati care am mostenit in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Suntem trei frati care am mostenit in urma deceselor ...

Buna ziua! Suntem trei frati care am mostenit in urma deceselor parintilor nostrii o casa o curte si o gradina la tara. am facut succesiunea si am devenit mostenitori cu certificate de mostenitori in cote de 1/3 fiecare. Sora noastra FARA SA NE CEARA SI NOUA ACORDUL ,s-a apucat de investit. A schimbat gardul de la strada, a inlocuit usile si ferestrele din lemn cu altele din termopan, a pus parchet in toate camerele, iar acum ,, se da stapana acolo", si ne ameninta ca daca ne da in judecata pt. partaj succesoral si face dovada investitiilor cu chitante si martori, ea devine proprietara pe tot ce e acolo si ne va da afara, sau ne va da cel mult o sulta simbolica.
Intrebarea mea este: Poate fi posibil asa ceva? avand in vedere faptul ca avem aceiasi cota ca si ea adica 1/3 din tot?
Mentionez ca i-am propus sa facem partajul succesoral pa cale amiabila la notar dar nu afost de acord.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:03, 22 Martie 2024
sulta vi se cuvine raportat la cum arata casa inainte, doar nu vreti sa va dea la cat valoreaza cu investitiile facute.
Nu sulta ne intereseaza ci faptul ca a facut investitii fara sa fie cazul si fara sa ne ceara acordul si noua fiind coproprietari, cu cota egala cu a ei.
Ne intereseza in ce fel ar putea sa afecteze investitiile ei cotele noastre succesorale? in cazul unui proces de partaj succesoral.
Cu investitii sau fără, nimeni nu poate fi obligat sa stea în indiviziune, deci dacă vrea sa rămână unic proprietar, va da in judecata pt ieșire din indiviziune, cere casa și va da sulte. Sigur ca puteti cere dvs casa și sa dati sulte fraților. Faptul ca a investit, nu ii garantează ca I se atribuie casa, ci se tine cont de cine o folosește, cine poate plăti sulte etc.
Si daca toti putem plati sulte?

Alte discuții în legătură

Casa cu proprietatea in devalmasie detin 1/4 din casa parinteasca ... dorina49 dorina49 CASA CU PROPRIETATEA IN DEVALMASIE Detin 1/4 din casa parinteasca in care locuieste o sora, ea detine 1/3 din casa. Dupa 1990 a construit lipit de casa ... (vezi toată discuția)
Cit inseamna 2/8 cât ii revine mamei si 3/8 fiecărui copil in ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Cit inseamna 2/8 cit ii revine mamei si 3/8 fiecarui copil in nr de doi din casă, curte, grădină si două loturi de pamiint. Mama dorește să rămână în ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)