As vrea sa stiu daca pentru orele suplimentare efectuate in perioada 1977-2000 s-a retinut contributia pentru asigurari sociale de stat. Am depus o cerere la fostul angajator pentru o adeverinta conform Anexa 6 din Legea 360/2023 si mi s-a spus verbal ca pentru orele suplimentare si alte venituri nepermanente nu s-a retinut aceasta contributie , ci numai pentru salarul tarifar de incadrare si sporuri permanente care au fost trecute in cartea de munca . Din pacate nu mai am fluturasii de salariu din acea perioada. Sunt pensionar la limita de varsta din anul 2011.
Numai angajatorul este in masura, sa va raspunda, daca s-a retinut si platit contributia pentru asigurari sociale aferenta orelor suplimentare. Acesta are situatia reala.
Nu s-a retinut c.a.s. , are perfecta dreptate angajatorul dvs ... Începând cu data de 1 aprilie 2001 s-a introdus contribuția de asigurări sociale formată din contribuția angajatului și contribuția angajatorului.
Si atunci de ce atata tam-tam ca se vor lua in calcul veniturile suplimentare nepermanente9(ore suplimentare, prime, etc), daca se stia ca nu s-a retinut c.a.s. pentru ele? Multumesc
Casa teritoriala de pensii nu stie daca s-a retinut si platit cas pentru orele suplimentare? Nu era o lege in acest sens? Cum pot verifica eu spusele angajatorului?Multumesc