avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie mai delicata. ...

Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie mai delicata.
Este in clasa a VI-a,pana in clasa a IV-a nu a avut probleme la scoala,doar mici contraziceri cu colegi dar nimic grav.In clasa a V-a,a primit mustrare scrisa pentru ca a sarit pe geamul clasei iar in clasa a VI-a au inceput problemele.
Copilul sustine ca e constant jignit de colegi de clasa,se face misto de el pt haine,daca ia o nota mica,daca nota e mare zic ca a copiat ,l-am sfatuit să ii spună doamnei diriginte si sustine ca nu il crede asa ca,in decembrie mi-am dus la scoala .Doamna diriginta mi-a spus ca copilul nu e chiar asa cuminte cum sustine el,am facut si cerere sa vad doua momente din clasa,dar nu s-a intamplat nimic,toti copii se purtau normal.
Dupa aceasta vizita fiul meu a primit o observatie individuala pentru agresivitate fizica si verbala fata de colegi,nu am primit dovezi pentru ea (Nici nu stiu daca trebuia).
In februarie si-a facut o prietena (o sa ii spunem A) de la o clasa paralele [fata este fosta prietena cu un coleg(o sa ii spunem X) de-al lui] aici incepe distractia.
Copilul meu,constat a fost jignit si amenintat de acest,ca are el niste prieteni.. plus ca isi planuiau si o bataie in parc. Toate aceste le stiu din telefonul copilului unde am gasit mesaje.Am anuntat tatal copilului X dar nu s-a intamplat nimic,la finalul lunii cand copilul meu venea de la scoala,un grup mai mare l-au urmarit si un prietem de-al lui X l-a amenintat ca din pumnii lui nu scapa,l-au filmat si clipul l-au distribuit intre ei,a ajuns la A si ea i-a aratat fiului meu.Am anuntat-o pe doamna diriginta si am depus o plangere la politie dar nu penala,voiam doar sa ii sperie putin pe cei mici. A venit politia la scoala si doamna diriginta si doamna director au fost iritate de acest lucru si am fost putin certata dar intamplarea e la blocul nostru,nu am stiut ce sa fac.
Dupa asta,normal ca lucrurile au continuat iar pe 19 martie fiul meu l-a lovit pe X,am vazut pe camere cum s-a facut un cerc in jurul lui si a lui X,un colegi ii tinea de umeri ca un arbitru,zice ceva si fiul meu il loveste.
Am fost sunatata de catre doamna diriginta,am intrebat ce sa fac si a zis ca o sa fiu anuntata.
Pe 21 martie am fost chemata la scoala,era politia,victima cu tatal,doamnele directoare am urmarit camerele,am semnat procesur verbal si mi s-a comunicat ca marti 26 martie se va intruni consiliu pentru disciplina si vedem ce masuri se va lua.
Politia mi-a relatat ca se va face ancheta,dosar penal,nota scazuta la purtare si amenda.
Tin sa precizez ca pe 20 martie n-am lasat copilul la scoala iar victima se lauda la clasa ca fiul meu va fi exmatriculat si i se va da amenda,nu cred ca e un comportament normal.
Vineri ,22 martie am primit mesaj de la doamna diriginta cum ca fiul meu a agresat alt coleg de la o alta clasa si l-am cautat pe tatal acestuia sa imi spuna in cel loc erau si ora,sa pot vedea momentul pe camera,acesta sustine ca nu s-a intamplat nimic,doar s-au jucat. Chiar nu stiu cum sa rezolv problema,copilul nu doreste sa mai revina la scoala.
Ce sfat imi puteti da?
Cum sa ma pregatesc pentru aceasta comisie de disciplina?
Multumesc mult