Cum s-ar imparti mostenirea corect in acest caz ?
Suntem 3 frati . Doi baieti si o fata .Toti suntem casatoriti cu copii acum. Fratele meu mai mare si cu mine , cand ne-am casatorit , am plecat din casa parinteasca , urmand ca fratele mai mic sa ramana in casa , si sa ingrijeasca de parinti . Dar , au intervenit neintelegeri , si , si-au facut casa pe un teren primit de la parinti . Asa ca parintii au ramas singuri in casa . Casa parinteasca se compune din doua case intr-o curte . Una mai mare, cu 3 camere, si una mai mica cu doua camere , in care locuiesc parintii . Dupa plecarea fratelui mai mic, eu ca fata , m-am ocupat de parintii mei , in mod deosebit cu umblarea pe la medici , cu medicamentele , cu toata framantarea si stresul . Si de atunci inca fac asta. ( Din 2010 ). Fratele mai mare si cu mine , am primit de la parinti ca si bani lichizi ( dintr-o mostenire de-a lor ) cate 70 de mii de lei ( 1996 ) , iar fratele mai mic a primit 30 de mii . T
Tata a facut asa impartirea mostenirii respective ( de la bunicii nostrii ) , ca sa ne ajute pe noi, cei doi sa ne cumparam apartamentele primite in chirie de la stat , si pentru cel mic , a zis ca el oricum beneficiaza de ajutorul lui in continuare , locuind impreuna . L-a mai ajutat si pe el la renovarea casei, cu bani , cu materiale.
De 7 ani , in casa mare s-a mutat fiul fratelui nostru mai mic , casatorit cu trei copii , care a crescut de fapt acolo , pana la momentul in care au plecat in urma neintelegerilor . Relatiile s-au mai imbunatatit cat de cat , si nepotul meu dupa casatorie s-a mutat in casa parinteasca , Eu , fata, avand o situatie mai grea , divortand si cu un copil , am fost mereu ajutata de parinti cu bani, cu diferite produse din gospodarie , de fapt toti am primit produse , parintii locuind la tara . Insa eu am primit si bani . Acum tatal meu , vrea sa treaca casa toata pe nepotul meu , considerand ca ar fi mostenirea fratelui meu mai mic , si considerand ca ,,are 3 copii , ce-o sa faca el cu trei copii "( el fiind IT-st , si sotia medic stomatolog , care inca nu activeaza , intrucat copiii au venit unul dupa altul . ) .
Este corect gandit , oare ? Fratele meu mai mare , spune ca nu e corect , intrucat ei nu au mai ingrijit de parinti , doar cand si cand cate o vizita . Fratele meu mai mare , spune ca ar fi fost corect sa-mi dea mie casa mica, intrucat eu am fost mereu langa ei . Eu, parca nu pot zice nimic , pentru ca mereu am fost ajutata , fiind in situatia mea .
Fratele meu mai mare spune ca terenul pe care este casa e mare , si fratele mai mic ar trebui doar casa mare unde a locuit sa o primeasca , nu tot .
Cum vedeti dumneavoastra lucrurile ? Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si pentru rabdare .
Cel mai recent răspuns:
Ionut.ion , utilizator
11:52, 27 Martie 2024