avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procesul de pensie major intentat mamei mele (plecata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procesul de pensie major intentat mamei mele (plecata in Germania ...

Procesul de pensie major intentat mamei mele (plecata in Germania din anul 2012)s-a incheiat acum in martie 2024, prin Sentinta definitiva, dupa 22 termene pe parcursul a 4 ani (2 ani procesul in prima instanta si 2 ani ,,Apelul”) la care mama mea nu s-a prezentat niciodata refuzand toata corespondenta trimisa de judecatorie), .In urma acestei sentinte, eu, ar trebui sa primesc de la mama mea o anumita suma.(cand am initiat procesul -2019- eram in clasa a XII a acum sunt studenta in anul IV). Am epuizat variantele cu ,,Cooperarea intre instantele europene” dovedindu-se a fi apa in cosul de paie.(Tribunalul din Romania ramanand doar cu intrebarile puse si ,,formularul ,,A’ trimise tribunalui german) Ultima varianta care mi-a ramas a fost sechestru asigurator asupra unei sulte (ramase ,,definitive”prin hotarare judecatoreasca). Aceasta sulta se afla la terti popriti care deja m-au avertizat ca nu o sa primesc nici un ban, ca ei nu au de unde, si ca renunta la efectele sentintei privind sulta (al carui dosar a fost initiat tot de ei din dorinta perfectarii actelor pe un imobil mostenit ). A spera ca voi obtine ceva de la acesti terti popriti pare a fi vinzarea pielii ursului din padure. Dumneavoastra ce parere aveti ? (vis-à-vis de taxa de 10% pentru executor plus inca multe alte cheltuieli care, sigur vor aparea, tertii neasteptandu-ma cu banii la poarta ). Am convingerea ca eram mult mai castigata daca macar nu cheltuiam pentru acest proces tip ,,Fata Morgana”
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 29 Martie 2024
Nu gândiți negativ, și nu abandonați lupta.
O puteți executa silit acolo în Germania.

Citiți comentariile din acest topic, care se referă tot la pensie de întreținere dintr-un stat UE:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
Dapix, utilizator
Puteți formula și o plângere penala poate o mai impulsionează ,(pt abandon de familie)..Discutați cu mai mulți executori nu știu de unde aveți informația cu taxa de 10%. dar exista mai multe variante..
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Cred ca am sa aleg calea plangerii penale. 10% am aflat din site-ul ,,preturi pentru executare silita" Pretul de 1.700 lei pentru sechestru asigurator s-a confirmat.Va multumesc inca o data atat pentru raspuns dar si pentru unda de solidaritate pe care am simtit-o.
Dati detalii despre sulta, mama trebuie sa primească? De când e acea hotărâre?
Multumesc mai intai pentru intentia Dvs. de a ma ajuta. Sulta este data prin sentinta civila din 23.10.2020 si trebuie sa o primeasca mama de la initiatorii actiunii prin care mai multe persoane primesc sulte procentuale (printre care si mama mea). Am inteles ca de la aceste persoane este destul de anevoios sa primesc ceva, posesori ai sultei (terti popriti ) cu siguranta nu ma asteapta cu bratele deschise si cu banii la poarta. Am gasit un executor care s-a angajat in aceasta actiune dar simt ca e ceva in neregula si nu am achitat taxa si onorariul pentru executor cerute neexistand nici un fel de garantie ca exista parghii care sa-i oblige pe tertii popriti sa-mi achite mie sulta si nu mamei. Inca odata multe multumiri. Cu consideratie A. M.

Alte discuții în legătură

Validare poprire Biancamacovei Biancamacovei Buna ziua, In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o problema juridica si doresc niste raspunsuri. ... galexoiu@yahoo.com galexoiu@yahoo.com Buna ziua Am si eu o problema juridica si doresc niste raspunsuri. Am castigat un proces cu o persoana care imi datora 11.000 lei. Fiindca nu a dorit sa mi-i ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor mancipri mancipri Speta . De aproximativ un an si jumatate mama copilului a deschis un cont la o anumita banca , cont in care tatal copilului sa depuna pensia alimentara . In ... (vezi toată discuția)