Buna ziua.Am primit 26 03 decizia de pensie anticipata partial,puntaj mediu 1.273...diminuare 11,70% 39 de luni.Pana sa-mi vina decizia am fost la comisia de expertiza medicala si mi sa promis pensionarea pe motiv de boala(cardiac) dupa executarea CO de la locul de munca(pt vechime) Vreau sa renunt la pensia anticipata in favoarea pensiei de incapacitate.La calculul pensiei de boala se va folosi din nou indicele de corectie 1,41 folosit la calc penie anticipata? Care varianta e mai convenabila?Multumesc,cu stima.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe legea 263/2010 este mult mai avantajoasa pensia de invaliditate care se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
Pentru a primi indicele de corectie de 1,41 aferent pensiei de invaliditate trebuie sa depuneti cerere de anulare a deciziei primite in 26/03/2024.
Legea 263/2010
Art.106
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.
Carp Mircea
In primul rand se elimina penalizarea.
Daca ati avut stagiu asimilat(armata, cursusuri universitare de zi, pensie de invaliditate) acestea vor intra in calculul pensiei de invaliditate.
In anumite cazuri stabilite de lege puteti primi stagiu potential.
Carp Mircea
Daca nu aveti stagiu asimilat pe care vi l-am mentionat, pensia va fi aceiasi, numai ca va anulata/dispare pena;lizarea.
In plus, in anumite conditii stabilite de lege puteti primi stagiu potential.