avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, am și eu o nelămurire, am tripla hernie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, am și eu o nelămurire, am tripla hernie de disc ...

Bună ziua, am și eu o nelămurire, am tripla hernie de disc lombara, nu este nevoie încă de intervenție chirurgicala, dar doctorul mi-a dat câteva restrictii, pentru a nu agrava herniile, printre care sa nu ridic mai mult de 5 kg, sa nu port tocuri... Lucrez în cazino, în cazul în care duc scrisoare medicala cu aceste restrictii de la medic, pot fi concediata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2024
Cristina2323, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:02, 1 Aprilie 2024
Depinde mentalitatea conducerii ... Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.
Apr condiționat în cazul herniei de disc poate fi motiv de concediere, atât timp cât pana acum mi-am îndeplinit atribuțiile? Eu sunt supraveghetor sala jocuri, nu știu dacă, caratul mărfii, al baxurilor de băuturi este chiar atribuția mea.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu poate fi motiv de concedire, decat in situatia in care pentru postul respectiv se solicita doar " apt d.p.d.v. medical".
Și cum pot afla dacă pt acest post se solicita doar apt?

Cornel Vasile a scris:

Nu poate fi motiv de concedire, decat in situatia in care pentru postul respectiv se solicita doar " apt d.p.d.v. medical".

Stabilirea aptitudinii în muncă o face medicul specialist de medicina muncii .

Medicul specialist de medicina muncii, în baza fişei de solicitare a examenului medical la angajare, fişei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical şi a examenelor medicale efectuate, completează fişa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt condiţionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de muncă respectiv.