avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reziliere contract în numele meu fără aprobarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reziliere contract în numele meu fără aprobarea mea.

Bună ziua,
Sunt divorțată de fostul soț de mai bine de 5 ani. În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament prin programul prima "Prima casa", credit făcut pe numele lui dar contractul de pe apartament este pe numele amândurora. Contractele de la utilități le-am făcut pe numele meu. Partaj nu am făcut încă fiindcă pana acum ne-am înțeles ca îmi va da el partea mea și sa îl las pe el în apartament, fără sa ne mai complicam cu judecătoria. Între timp s-au schimbat lucrurile și nu ne mai înțelegem și urmează sa deschid proces de partaj, dar problema este alta, am mers să reziliez contractele de la utilități și am avut surpriza sa mi se spună ca au fost deja reziliate de fostul soț și acum sunt pe numele lui.
Acum, întrebarea mea este următoarea : Cum poate cineva să rezilieze un contact în numele meu? Mai ales că mai nou avem și legea GDPR.
Ce pot sa fac în aceasta privința? Nu doresc sa las lucrurile asa fiindcă nu accept ca cineva sa semneze în locul meu, orice ar fi.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:37, 11 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, sotul fiind coproprietar avea dreptul sa rezilieze personal, nefiind necesar sa semneze in numele dvs.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și chiriașul pe baza contractului de închiriere, are dreptul să încheie contracte în nume propriu cu furnizorii de servicii și utilități.
Deci soțul dumneavoastră a procedat perfect legal, făcând contracte personale cu furnizorii respectivi, deoarece el a plătit și plătește facturile.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In pșrimul rand, daca doriti partaj, aveti nevoie de un avocat. Il puteti intreba si acest aspect.
Apoi este important,m pentru un raspuns decent, care este deranjul? Voiati sa reziliati, este reziliat. Puteati sa intrebati firmele respective in ce baza a reziliat sotul. Totusi, nu imi este clar.
Daca sotul sta in imobil, nu e ok sa le reziliati. Aveti grija, riscati sa incalcati legea penala. Vorbiti cu un avocat, nu incepeti sa actionati, ulterior sa mergeti sa reparati...
Da, știu că am nevoie de un avocat, pentru partaj.
Care este deranjul că a reziliat?! Faptul că s-a oferit acces la datele mele și faptul ca cineva a completat o cerere cu datele mele personale urmate de o semnătură în numele meu. Ăsta e deranjul.... Nu contează că este fostul soț, nici o instituție sau furnizor nu are dreptul să ofere date cu caracter personal, altor persoane, cu atât mai mult nu accepți o reziliere în numele cuiva. De unde știe doamna de la E.ON de ex, ca eu nu mai locuiesc la adresa respectivă și că a rămas el în imobil?
Amândoi având domiciliul actual (in cartea de identitate) în același loc și fără nici o decizie prin care sa se dovedească faptul că el e în imobil și nu eu. Eu pot să merg mâine și să spun că defapt locuiesc la adresa respectivă și fostul soț e plecat și m-am trezit de pe o zi pe alta că facturile mele vin dintr-odata pe numele lui....
Neexistând un partaj făcut nu are nimeni nici o dovadă că locuiește el sau eu acolo. Ăsta e deranjul, că nu am fost măcar informată (de către furnizori) de faptul că se dorește rezilierea de pe numele meu, evident că aș fi acceptat doar asta îmi doream, dar la fel îmi doream să și văd ce se semnează în numele meu.
S-a semnat în numele meu o cerere de reziliere care poate mă obligă la o anume plată pe care nu o plătește fostul (nefiind pe numele lui) și mă trezesc peste o lună, două că furnizorul mă dă în judecată pt faptul că am o datorie neplătită pt care "am semnat" la reziliere.
Am cerut răspuns oficial de la furnizori în acestă privință și aștept răspuns. Între timp am ales să mă informez și din alte părți.
De ce să nu reziliez dacă sunt pe numele meu? Așa cum el a putut și eu pot... Nu am cu cine să mă înțeleg și nici nu accept să vină facturile pe numele meu. Unul dintre furnizori nu i-a acceptat cererea fiindcă a cerut ca să fiu și eu de față (asta știu din sursă sigura 100%). Dar până nu lămuresc asta cu un avocat, nu voi face rezilierea oricum.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
Nu faptul că a făcut contracte "personale" cu furnizorii mă deranjează, ci faptul că s-a semnat in locul meu. Eu de unde sa știu ce condiții au fost impuse pentru reziliere? Poate mă obligă la o anume taxă (în termen de x, y zile) și fostul nu o plătește, iar peste 2-3 luni am surpriza să primesc și vreo citație că mă da furnizorul în judecată....
Din câte știu, nimeni și nici o instituție publică nu are dreptul să ofere acces la date cu caracter personal, având în vedere legea GDPR. Așa cum am zis și mai jos, de unde știe doamna de la E.on că eu nu locuiesc acolo și defapt fostul soț e plecat? neavând un partaj făcut și nici o decizie care sa demonstreze că el locuiește acolo sau că lui i-a revenit dreptul la acel imobil... Înseamnă că ne luam după cuvinte nu după ce e legal, atunci și eu pot să merg Luni și să reziliez contractele de pe numele lui....doar așa să mă joc cu nervii lui, ca se pare că e legal.....

Dapix a scris:

Și chiriașul pe baza contractului de închiriere, are dreptul să încheie contracte în nume propriu cu furnizorii de servicii și utilități.
Deci soțul dumneavoastră a procedat perfect legal, făcând contracte personale cu furnizorii respectivi, deoarece el a plătit și plătește facturile.

Alte discuții în legătură

Refuz incheiere contract furnizare energie electrica mvio79 mvio79 Este vorba despre un imobil care face parte din bunurile comune, dobandite de fostii soti in timpul casatoriei, dosarul de partaj se judeca inca pe fond.Prin ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de catre unul dintre soti Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am urmatoarea problema: In anul 2010, fostul sot (am divortat in 2012) a incheiat prin mandatar, un contract de inchiriere cu o firma pentru un ... (vezi toată discuția)
Reziliere curent Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, As dori sa stiu, pentru un apartament cumparat printr-un contract de vanzare-cumparare, la care fostii proprietari au mai stat 30 zile pana au ... (vezi toată discuția)