avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie intreaga conducere Asociatie Propr. ! De ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie intreaga conducere Asociatie Propr. ! De organizat Adunare Generala ??

Buna ziua,

Daca presedintele, administratorul si cenzorul si-au dat demisia, iar presedintele exercita, in continuare, de 2 ani, functia de presedinte demisionar-interimar :
* este obligatoriu sa se organizeze Adunare Generala ?
* este obligatoriu sa se emita o noua Sentinta judecatoreasca de Infiintare ?
* se vor actualiza facturile cu furnizorii ???

Va multumesc mult pentru raspuns la aceasta dilema care dureaza de 2 ani !!!
Numai bine.

Cel mai recent răspuns: Loreleybc57 , utilizator 09:39, 4 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și membri comitetului executiv unde sunt ? Sau este vorba despre o asociație de proprietari înființată pentru un condominiu cu mai puțin de 10 unități de proprietate imobiliară ?

Da, trebuia să se organizeze o adunare generală în conformitate cu dispozițiile art. 56 alin. 2 din legea nr. 196/2018.

Reveniți cu precizări vă rog !

Loreleybc57 a scris:

Buna ziua,

Daca presedintele, administratorul si cenzorul si-au dat demisia, iar presedintele exercita, in continuare, de 2 ani, functia de presedinte demisionar-interimar :
* este obligatoriu sa se organizeze Adunare Generala ?
* este obligatoriu sa se emita o noua Sentinta judecatoreasca de Infiintare ?
* se vor actualiza facturile cu furnizorii ???

Va multumesc mult pentru raspuns la aceasta dilema care dureaza de 2 ani !!!
Numai bine.

Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2024
robert1958, utilizator
acest răspuns util
Organizati de urgenta AG, mai ales pentru alegerea administratorului. Cine o sa va faca actele?
acest răspuns util
Administratorul nu se alege, e un angajat.

vali m a scris:

Organizati de urgenta AG, mai ales pentru alegerea administratorului. Cine o sa va faca actele?

Va multumesc mult pentru raspuns !

Membrii comitetului executiv dorm in papuci, de cand au fost alesi ! Ei nu stiu nici macar ce reprezinta coloanele de pe listele de plata : cc inseamna COTA INDIVIZA, de ex. ; ei nu stiu ca apa citita de furnizor trebuie « sa bata » cu apa citita la fiecare apometru de pe casa scarii + diferente, etc, etc !! Sau, daca presedintele a consumat X mc, el nu trebuie sa apara cu X – 7 mc …. Pentru ca a fost si aceasta situatie : cand presedintele s-a scazut cu 1, 4 si chiar 7 mc de apa !!

Daca am incercat sa le explic celor din scara, … babeste, ca suntem furati la propriu (lista de plata difera față de documentele legate de consumurile noastre !), bietii oameni nu inteleg NIMIC si spun, … elegant, ca sunt batrani sau, mai grav, ca nu-i intereseaza ! Deci, nu sunt cooperanti, desi ce fac este spre binele lor !!!

Suntem o asociatie de proprietari cu o singura scara unde presedintele demisionar-interimar face legea … si teroarea ! La inceputul lunii martie 2024 a avut loc o caricatura de Adunare Generala si presedintele era beat-turta ! Abia se tinea pe picioare, abia vorbea !
I s-a ceut Sentinta de infiintare de cand a aparut un nou administrator dar presedintele nu a fost capabil sa dovedeasca legalitatea asociatiei !

Daca este obligatoriu de organizat Adunare Generala, fiind o alta administratie :
- se reiau formalitatile la Judecatorie ? = alta Sentinta de infiintare ??
- facturile cu furnizorii trebuie re-innoite, cu noua structura organizatorica ??

Cam atat, deocamdata si sper ca am fost, cât de cât, clara.
Toate bune.
Buna ziua,

Administratorul a fost instalat, ABUZIV !!! de către președintele demisionar-interimar și ne-am trezit cu administratorul în … ogradă, fara a se organiza Adunare Generala pentru ca proprietarii să fie informați și să-și dea acordul pentru noua formula de administrare !
În aceste condiții, acest administrator funcționează ILEGAL !! ????

Da, am inteles ca este obligatoriu sa se organizeze Adunare Generala !!

Dar repet nelămuririle :

* este obligatoriu sa se emita o noua Sentinta judecatoreasca de Infiintare, cu noua administrație ???
* se vor actualiza facturile cu furnizorii, cu noua administrație ???

Vă mulțumesc pentru răspuns !
Numai bine.