avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este o faptă penală dacă un funcționar public ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este o faptă penală dacă un funcționar public emite un document oficial în care relatează în mod fals realitatea?

Este o faptă penală dacă un funcționar public emite un document oficial în care relatează în mod fals realitatea?
-Cine se face vinovat, funcționarul sau instituția unde lucrează acesta?
-Ce articol de lege a încălcat funcționarul public?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 20:23, 3 Aprilie 2024
Despre ce document este vorba si ce relateaza el?
O întâmpinare

O întămpinare prin care sa menționat în mod fals anumite aspecte
Îi pot face plângere penală funcționarului public, pentru fals în înscrisuri?!

Pentru că, din întâmpinarea formulată către instanță, acesta a menționat in mod fals următoarele: ”De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca petentul nu se afla la prima abatere, acesta fiind sancționat contravențional in repetate rânduri.

Tot în același răspuns dat de DGPMB, dintr-un proces verbal este menționată realitatea adică că nu figurez cu alte amenzi

Iată ce spune procesul verbal;
Anul 2024, luna 03 , ziua 13, în București, la sediul Secției 4 Poliție.
A.s.a Degeratu ..... din cadrul D.G.P.M.B - Poliția Sectorului 1- Secția 4
Poliție, Compartimentul Implementări Date.
Astăzi, data de mai sus, aflându-mă în continuarea verificărilor în lucrarea cu numărul 3102318/12.03.2024, am procedat la verificarea numitului CREȚII JAN MARIAN C.N.P. ....... în Aplicația XPORTAL S.N.R.I , ocazie cu care am constatat faptul că acesta nu figurează cu alte sancțiuni contravenționale .
Pentru care am încheiat prezentul proces-verbal.”

-A făcut sau nu o infracțiune funcționarul public care a emis întâmpinarea?
-Merită să fie iertat atâta timp cât scopul minciunilor lui este acela ca eu să fiu prejudiciat iar instituția să aibă câștig de cauză, iar agentul de poliție care m-a amendat abuziv să scape doar pentru că are in familie un judecător și alte pile?!

-Dacă există cu adevărat avocați care nu se tem ii rog să lase un comentariu (sunt conștient că majoritatea sunt supuși unui sistem corupt, aceia nu au glas pentru împlinirea legii)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă judecați în civil la instanța civilă, și orice parte procesuală are dreptul să se apere prin toate mijloacele posibile, oricât de subiective ar fi relatările.

Nu are relevanță cine a redactat întâmpinarea respectivă, putea fi chiar și un avocat oarecare, iar pentru conținutul din întâmpinare nu răspunde penal cel care a redactat-o, pentru că nu e declarație de martor, și nu a depus în fața instanței mărturie mincinoasă sub jurământ pe biblie.
Pur și simplu este o apărare civilă a pârâtului, ca răspuns la acuzațiile reclamantului

Doar martorii mincinoși în procesul civil răspund penal.
Ambele părți procesuale au dreptul să facă declarații SUBIECTIVE în interesul și apărarea lor.
În procesul civil doar martorii fac MĂRTURII sub jurământ pentru care pot răspunde penal.
Avocații și părțile adverse, nu depun mărturii sub jurământ, ci fac DECLARAȚII în apăratea lor sau a clientului pe care îl reprezintă în cazul avocaților.
Dapix, utilizator