avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Părinții mei dețin o casa construit in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Părinții mei dețin o casa construit in 1960. Nu ...

Buna seara. Părinții mei dețin o casa construit in 1960. Nu au decât actul de vânzare cumpărare și schița veche a casei. Nu au carte funciară. Am făcut demersurile la cadastru și nu pot continua deoarce nu mi se eliberează certificat fiscal, deoarece la fisc ei figurează cu 67m2 Ocupați pe terenul pe care sunt proprietari. In schița veche clădirile însumează 141 m2. In 1996 au construit o magazie fără autorizație de 11m2. Cei de la fisc cer certificat de edificare a clădirilor, la primărie ni s a spus ca ni l eliberează in urma unei expertize (proiectant arhitect ). Proiectantul ne spune sa dărâmam din casa, ca nu îndeplinește condițiile POT. Dar imobilul nu a îndeplinit acest POT niciodată, procentul fiind tot de 69%, atat atunci, cât si acum. Ce pot face in aceasta situație? Am înțeles ca e neregula la financiar cu plata impozitelor, ca era figurata alta suprafața, dar nu pot sa plătesc din urma ? De ce lege ma pot folosi in acest caz? Mulțumesc