avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Terminologie formulare cerere de recurs in contencios ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Terminologie formulare cerere de recurs in contencios administrativ ...

Terminologie formulare cerere de recurs in contencios administrativ - diferența intre "casarea in parte a sentinței" si "modificarea sentinței" instantei de fond
In contencios sentința instantei de fond îmi este parțial favorabila (fiind admise cele mai importante capete de cerere si respinse alte capete de cerere.)
Doresc sa fac recurs principal împotriva sentinței pentru ca instanta de recurs să-mi admită recursul și sa modifice sentința instantei de fond prin admiterea celorlalte capete de cerere respinse de către instanta de fond.
In mediul online am întâlnit ambele expresii privind cererea de recurs fie de a fi "casata in parte" sentința fie de a fi "modificată" prin admiterea capetelor de cerere respinse de către instanta de fond.
Care ar fi terminologia corectă?
Care formulare vi se pare mai OK
1. " solicităm admiterea recursului şi modificarea în parte a sentinței recurate, în sensul admiterii tuturor capetelor de cerere respinse de către instanța de fond, pentru următoarele .... MOTIVE ...? "
2 ".solicităm să admiteți recursul, să casați în parte hotărârea instanței de fond prin admiterea tuturor capetelor de cerere respinse de către instanța de fond, pentru următoarele .... MOTIVE ...? "
Va rog sa ma ajutați.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2024
archibaldo, utilizator