avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Angajatii care apartin de un alt cult ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Angajatii care apartin de un alt cult religios beneficiaza ...

Buna ziua! Angajatii care apartin de un alt cult religios beneficiaza de 6 zile libere pentru sarbatoari legale in plus fata de cele stabilite prin art. 139(1) din Codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 11 Aprilie 2024
Nu beneficiază nimeni suplimentar de zile libere, decât cele legale deja stabilite.
Salariatii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care apartin, cat si pentru alt cult crestin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.
Buna ziua, intrebarea mea se refera la angajatii care apartin altui cult religios decat cel crestin (ex. musulman) si ma raportez la aceasta mentiune din din Codul Muncii: "- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora"
Multumesc!
Intr-adevar, va raportati la prevederile din Codul Muncii ...este destul de explicit.
Multumesc pentru raspunsuri! Am tinut sa specific mai clar pentru ca in raspunsul dvs initial v-ati referit doar la cultul crestin, iar nelamurirea mea vizeaza angajatii care apartin de alt cult religios, altul decat crestin, de exemplu musulman. Nu a fost intentia mea sa deranjez.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, va raportati la prevederile din Codul Muncii ...este destul de explicit.