avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raportare eronată în Biroul de Credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raportare eronată în Biroul de Credit

Bună ziua,

Am un credit la TBI Bank, cu scadența în data de 13 a fiecărei luni sau în prima zi lucrătoare după, dacă data de 13 este zi liberă legală.
La data de 14.02.2024 am efectuat plata pentru rata cu scadență în 15.01.2024, practic în a 30-a zi de întârziere, în condițiile în care un reprezentat TBI mi-a spus telefonic că dacă voi achita pe 14.02 până în ora 17:00 nu voi fi raportat în BC.
TBI a raportat ulterior plății și confirmării de plată, la aproximativ o oră, o întârziere înregistrată în categoria 1, care înseamnă restanță de PESTE 30 de zile, eu efectuând plata în a 30-a zi.
M-am adresat lor în scris, am primit răspuns că ei consideră că au procedat corect.
M-am adresat către ANPC, au redirecționat sesizarea mea către Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, iar aceasta din urmă a rezoluționat plângerea mea ca fiind inadmisibilă, în răspunsul lor citând răspunsul TBI pe care îl primisem anterior, fără să țină cont de toate aspectele și dovezile pe care le-am expus.
Întrebarea mea e dacă am o altă variantă la care să apele, cât mai rapidă, să rectific raportarea eronată, pentru că vreau să îmi refinanțez creditul de la TBI și să scap de ei, sau singura variantă rămasă e să mă adresez unei instanțe.

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
Octavian98, utilizator