Succesiune nefacuta. Apartamentul de partajat este locuit de unul dintre frati. Trebuiesc facute reparatii la acoperisul blocului si de schimbat niste tevi pe coloana apartamentului. Celalalt frate nu comunica sub nici o forma. Cum se poate obtine acceptul efectuarii acestor reparatii necesare, de la celalalt frate si cum se poate obtine plata (cota-parte) de la celalalt frate care refuza orice comunicare? I s-au comunicat avocatului fratelui aceste probleme existente la apartament, dar nici acesta nu raspunde, refuzand chiar sa confirme ca a primit email-ul cu acea notificare.
pai asta am scris.....asociatia se ocupa de reparatii si sa decida ceilalti proprietari prin majoritate
fara succesiune nu sunteti proprietar si nici fratele......asociatia nu are ce accept sa ceara de la dvs atata timp cat nu este pe numele dvs/fratelui apartamentul
iar cu fratele, consultati un avocat pentru chemare in judecata...acolo trebuie sa se prezinte ca altfel poate fi decazut din dreptul la mostenire
hob are dreptate !
Cateodata, nici nu este necesar vreun accept/acord al proprietarilor (doar in caz de urgenta, sa ne intelegem).
Acum, la dvs. acordul se poate lua in AG a proprietarilor sau daca sunteti intre AG, com. ex. intocmeste un tabel cu proprietarii blocului, privind constituirea unui fond de reparatii pentru lucrari de reparatii terasa si schimbat tevi...
Acord DA, dezacord NU, semnatura. Cu 2/3 dintre proprietari care sunt de acord cu efectuarea reparatiilor, se incepe colectarea sumelor pe lista de plata.
Atentie - sa aveti oferte de pret pentru lucrarile resopective.
Cand aveti mai mult de 75% din suma, puteti da drumul la lucrari, urmand sa colectati si diferenta, poate pana la terminarea lucrarilor sau poate mai tarziu, daca negociati plata in rate (mai greu, se stie !)
Pentru vecinii indolenti, exista justitie, nu stati pe ganduri.
Succes!
Multumesc pentru raspuns. Problema este ca e vorba doar de o coloana a blocului unde trebuie sa fie inlocuite aceste tevi. Coloana mea. Tot acum se zugraveste si scara blocului. Nici pt zugravit nu am acordul fratelui sa pot plati lucrarea. Deci se suprapun doua lucrari pt mine. Plus plata caldurii, caci nu s-a treminat. Pt zugravit s-a luat din banii fondului de reparatii. S-a gasit firma care sa faca lucrarea cu schimbatul tevilor. Doar eu nu pot fi de acord cu aceste lucrari caci nu am acceptul fratelui. Presedintele si administratorul ma ameninta ca daca nu semnez tabelul ca sunt de acord cu schimbatul tevilor, nu imi vor mai raspunde la nici o solicitare scrisa (cerere catre administratie sau catre presedinte). De asemenea mi-au spus ca daca se va intampla ceva din cauza acelor tevi, doar eu voi plati acele daune (infundari, inundatii, etc), pentru ca eu nu sunt de acord cu aceasta lucrare.