avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Anulare, revocare sau reziliere contract achizitie ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Anulare, revocare sau reziliere contract achizitie publica

Bună ziua! Am o speţă legată de un contract de achiziţie publică de servicii prin fonduri europene nerambursabile (am calitate de autoritate contractantă) şi anume: contractul de achiziţie este semnat în octombrie 2023, dar până la această dată nu au fost efectuate niciun fel de serviciu pentru că nu am dat ordinul de începere a acestor servicii. Motivul este că în urma analizării documentaţiei publicată în SEAP am fost penalizat cu 25 % din valoarea contractului pentru cteva neconcordanţe. Contractul nu a fost supus controlului ex-ante şi s-au strecurat câteva greşeli. În urma contestaţiilor nu am avut câştig de cauză, iar timpul a trecut şi contractul de finanţare a expirat la sfârşitul anului 2023, acesta fiind anulat. Din această cauză AC trebuie să susţină 100% finanţarea, ceea ce este imposibil de realizat. Având în vedere că operatorul economic nu a prestat niciun fel de serviciu, se poate anula (revoca, rezilia) contractul de achiziţie publică fără a afecta niciuna dintre părţi?

Alte discuții în legătură

Contestatie cnsc, anularea procedurilor si atribuirea directa donigao donigao Buna ziua, Ce fel de tertipuri juridice are la dispozitie o autoritate contractanta ca in cazul in care CNSC dispune anularea unei proceduri deschise ( ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile adbalan adbalan La un proiect obtinut, trebuie sa fac o achizitie de instrumente muzicale si sisteme de sunet, cu o valoare totala de 29.500 euro, din care un sistem de sunet ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice din fonduri europene Ilie Geanina Ilie Geanina As solicita un raspuns in aceasta speta. O organizatie nonguvernamentala care in cadrul unui proiect cu finantare nerambursabila achizitioneaza produse, ... (vezi toată discuția)