avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere asigurare privată de sănătate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere asigurare privată de sănătate

Sunt PFA neplătitor de TVA. Am o asigurare privată de sănătate care face parte dintr-un pachet de familie (toți membrii familiei sunt asigurați), iar prima este detaliată separat pe fiecare persoană în cuprinsul poliței. Plata o fac lunar pentru prețul total al primei. Sunt curios dacă aș putea considera suma plătită pentru mine cheltuială deductibilă (evident, în limita a celor 400€ anual). Contractul este încheiat pe numele meu, pe persoană fizică.
În cazul în care răspunsul este afirmativ, voi complica lucrurile cu o nouă întrebare: ocazional am plătit prima de asigurare cu cardul de credit (din comoditate). Tranzacția apare în raportul de activitate al cardului de credit. Cardul de credit este pe numele meu, pe persoană fizică. Pot deduce suma și dacă plata a fost făcută în acest mod?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Deducere asigurare roxyalexandru roxyalexandru Aveti idee care este suma(anuala sau lunara) pe care o poate deduce un angajator daca incheie cate un contract de asigurare de viata pentru fiecare dintre ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa taxi ContSters236160 ContSters236160 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o lamurire, asupra cheltuielilor facute , sunt PFA.cu activitate taxi, si neplatitor de TVA. Din activitatea pe care o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intreprindere individuala laviluca laviluca buna ziua, mi-am infiintat o intreprindere individuala, platitoare de TVA, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si a ... (vezi toată discuția)