Revin cu un update.
După lungi discuții cu băiatul, la început părea sa vrea, după probabil influențat de părinți, nu a mai răspuns si m-a lăsat asa, cu "ochii în soare".
L-am rugat sa îmi calculeze cât trebuie sa dau înapoi + dobânda ce a suferit o + o mica dauna morala, pt a fi împăcarea corecta și fiecare pe drumul lui, având în vedere ca îmi asum ca am greșit și vreau sa repar.
A stabilit o suma ieri, după care i-am spus ca astăzi ii trimit absolut toți bănuții pe cont.. și nu a mai răspuns.
Întrebarea mea este urmatoarea: bănuții ce am primit de la el au fost pe contul meu bancar. Eu dacă ii trimit acum "fortat" suma de care știu ca am primit-o, + aia care a spus o el și la referință precizez "plătirea integrala datorii".. are vreun efect pozitiv în fata instantei în cazul în care o sa fiu chemat ? Adică eu m am rugat de el sa dau banii înapoi chiar si ceva peste în semn de daune morale sau "cinste", însă el refuza.. fapta mea arata ca m-am străduit, inclusiv am angajat și un avocat insa nu m a ajutat cu nimic.. i am trimis bănuții toți, etc. Asta chiar nu înseamnă nimic în fata judecătorului? Pot sa fiu sancționat la fel de sever pentru fapte ?
Și încă ceva.. în NCP observ ca împăcarea oficiala înlătură răspunderea penala. Dar dacă ajung în instanta și el nu vrea sa se împace cu mine, deși eu i am plătit absolut toată paguba/prejudiciul , daune morale ce le a cerut și considerat , dobânda de la bănci de unde a făcut împrumutul (desi nu aveam nicio datorie sa plătesc astea , dar ca să vedeți ca, chiar încerc sa repar), ce se poate întâmpla în momentul respectiv ?
Mulțumesc!
marius9595 a scris:
Mulțumesc de răspuns!
Am o programare cu un avocat mâine la care voi spune toate detaliile de la 0.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Era bine sa va fi angajat avocat și ati fi scăpat de problemele penale dacă am înțeles eu bine situația.
București, 2024