avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mi-a fost retinut permisul ptr 60 zile ptr incalcarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mi-a fost retinut permisul ptr 60 zile ptr incalcarea liniei ...

mi-a fost retinut permisul ptr 60 zile ptr incalcarea liniei continue in opinia agentului de politie,dar eu am intrat in depasire in zona cu linie intrerupta si am revenit chiar la inceperea liniei continue unde este si linie intrerupta de pe sensul celalalt,nu am cum sa demonstrez asta ca nu am avut camera de bord... doar sotia poate confirma care era cu mine in masina,echipajul era mai departe si nu putut vedea aceste detalii.vroiam sa stiu daca am castig de cauza sau daca se merita sa fac acest demers,cu stima
TANASE MARIN
Cel mai recent răspuns: tanase marin , utilizator 14:26, 2 Mai 2024
Buna ziua

Puteti formula plangere impotriva procesului verbal de contraventie.
Pe toata durata procesului, sanctiunea se suspenda si veti avea dreptul sa conduceti.
Daca puteti proba ca manevra ati facut-o legal, veti avea cistig de cauza. Dar, daca spuneti ca linia intrerupta era pe sensul celalalt, alaturi de linia continua, inseamna ca la revenire ati calcat prima data linia continua, deci sunteti vinovat.
Mai bine va ginditi cum sa dati de reducere, in primele 20 de zile de suspendare, pentru a reduce cu o treime sanctiunea, conform art. 104 din OUG 195/2002.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
latka, utilizator
MS
multumesc ,dar nu am cum sa demonstrez ca nu am incalcat linia continua ,nu am martori ,nimic,doar sotia care era cu mine in masina poate sustine asta,dar nu stiu daca ma ajuta cu ceva...
Indiferent ce veti face, ca depuneti sau nu plingere contraventionala, platiti amenda la jumatate din minim, dupa cele 15 zile nu veti mai avea ocazia.
CAPITOLUL II
Judecata

SUBSECŢIUNEA a 3-a
Probele
Art. 315
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
latka, utilizator