avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am semnat un contract de vizionare/comision ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am semnat un contract de vizionare/comision al unui ...

Buna ziua. Am semnat un contract de vizionare/comision al unui apartament cu o agentie imobiliara, dar ulterior am gasit acelasi apartament la un pret mai bun printr-o alta agentie, careia bineinteles ii platesc comision. Fac vreo ilegalitate daca cumpar apartamentul prin cea de a doua agentie, chiar daca am semnat si cu prima agentie contractul de comision? Probabil cunoasteti ca semnarea contractului ma obliga sa cumpar apartamentul numai prin intermediul respectivei agentii, insa cea de a doua mi-a negociat un pret mai bun si ma intreb daca prima agentie imi poate face probleme?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima agenție vă poate da în judecată pe civil, să-i plătiți comisionul conform contractului semnat de dvs.
Ați semnat cu mâna dvs un contract, deci vă descurcați cu agenția imobiliară, sau daca vă dă în judecată, așteptați decizia instanței.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
Dapix, utilizator
am inteles, este frustrant ca am vizionat si semnat cu acea agentie in decembrie anul trecut, acum proprietarul nici nu mai vrea sa vanda prin acea agentie pentru ca cer foarte mult, de aceea acum apartamentul este promovat prin noua agentie. Se pare ca eu sunt legata "pe viata" de contractul semnat si sunt cumva in imposibilitatea de a cumpara apartamentul dorit. Cred ca este incorect, dar daca spuneti ca pot fi actionata in instanta, asta este.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a apela la justitie este liber pentru oricine.
Iar acest drept este garantat de constitutie.

Oricum, ar fi o actiune civila, la instanta civila.
Nu sunteți legată. Plătiți și vă veți dezlega. Oricum suma e modică
Domnule Dimitriu, eu va multumesc pentru comentariu, dar nu cred ca este potrivit sa aruncati vorbe la intamplare. Nu ati citit atent, eu nu numai ca as plati comission si celei de a doua agentii, dar aceasta mi-a si negociat un pret mai mic! Daca pentru dvs. 4500 euro diferenta este o suma modica, pentru mine este o suma considerabila!