avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa cu doua camere pe care doresc sa o inchiriez in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa cu doua camere pe care doresc sa o inchiriez in scop turistic, pe persoana fizica

Buna ziua. Sunt la inceput de drum si nu ma poate lamuri nici macar ANAF ul care sunt primii pasii pe care trebuie sa i parcurg..
Am o casa cu doua camere pe care doresc sa o inchiriez in scop turistic, pe persoana fizica (nu PFA), cu posibilitatea de a elibera factura la cerere, fara casa de marcat, incasarea facandu se doar prin cont bancar.
Cui trebuie sa ma adresez, ce acte imi trebuie, care este procedura?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MIREMARIATORNEA , utilizator 20:11, 19 Iunie 2024
Buna ziua,
Ca sa poti emite facturi trebuie sa te inregistrezi fiscal.
In opinia mea nu puteti desfasura activitatea economica fara sa va autorizati ca PFA. PFA tocmai asta este, o persoana fizica autorizata sa desfasoare o anumita activitate economica. Ca persoana fizica puteti inchiria spatiul, veti depune declaratia si veti plati impozit dar nu aveti cum sa facturati pentru ca nu e o activitate economica. Daca doriti sa facturati trebuie sa va autorizati.
Toate se bat cap in cap. Tocmai ce am citit ca pot elibera factura pe persoana fizica cu cod de TVA pe persoana fizica.
Ihi. Unde ati citit asta? Poate ne lamuriti cum verifica ANAF facturile emise de d-voastra cat timp nu v-ati inregistrat.
Prin codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit persoanelor
fizice

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Ihi. Unde ati citit asta? Poate ne lamuriti cum verifica ANAF facturile emise de d-voastra cat timp nu v-ati inregistrat.