Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări servicii ) în cadrul laboratorului unui spital . Activitatea mea implică 90% manualitate și se lucrează cu spoturi de sânge prelevate pe niște bandelete de hârtie , adică intru în contact direct cu sângele ce nu poate fi recoltat în recipiente de unică folosință . De curând , am cerut conducerii Spitalului acordarea sporului de laborator , adăugând fotografii ale probelor cunoscute fiind cu HIV pozitiv , sifilis , hepatite , covid etc.( oricum , orice probă de sânge se consideră patologică ) . Răspunsul a fost negativ , ei susținând că doar ANGAJAȚII ( nu și prestatorii de servicii ) pot beneficia de acest spor conform Anexei II din legea-cadru 153/2017 . Spuneți -mi , vă rog , cum poate fi rezolvată această nedreptate ? Mulțumesc !
E foarte corect. Dumneavoastră nu aveți contract de munca și nu vi se aplica codul muncii și niciun fel de spor.
Negociați o mărire a contravalorii prestației pe care o faceți în baza acelui tip de contract pe care-l aveți.
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu anularea ca să nu vă treziți ca vor opta sa colaboreze cu altcineva.
Propuneți in scris beneficiarului (încercați negocierea unui act adițional la acest contract strict pe articolul referitor la plata serviciilor prestate de dumneavoastra) prin care sa fie mărită cu o anumita valoare suma trecuta initial în contract.
Oferta a fost făcută din partea Spitalului , luând în considerare salariul de bază echivalent al unui angajat . Doar că , de atunci , salariile angajaților s-au indexat de 3 ori .