avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Am o nelamurire avem certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Am o nelamurire avem certificat de mostenitor si act ...

Buna ziua.Am o nelamurire avem certificat de mostenitor si act de partaj succesoral cu obligatia de intretinere si ingriji cu toate cele necesare traiului...(soacra care este in viata ) dar e bn sanatoasa.Avem actele din 2016 si acum vrea sa dea la alt copil
9cre a refuzat la momentul incheierii certificatului) casa.Noi nu putem dovedi toti anii ca am avut grija de ea. ( medicamente,hrana ).Dar am facut schimbari majore la casa .imbunatatiri la care avem cateva acte doveditoare, Poate strica actul sau ce trebuie sa facem de acum inainte sa ramanem in continuare asa cum suntem..
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, mulți oameni ajung sa discute cu avocații, după ce au făcut un act în loc sa discute, înainte. Întreținerea nu e o simpla vorba pe hârtie, ci o obligație asumata prin contractul a cărui nerespectare atrage revoluțiunea. Nu are importanta ca soacra este sănătoasă, trebuia, sa ii gătiți, sa ii faceți curățenie, etc. Singura posibilitate reala este sa va înțelegeți cu soacra pentru ca, în caz contrar, nu prea aveți șanse iar îmbunătățirile la clădire vor rămâne la noii proprietari.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ceea ce v-a omis , domnul avocat, mai jos, este ca daca puteti dovedi imbunatatirile , soacra , pentru a rupe acest contract de intretinere, va exista posibilitatea sa fie obligata de instanta sa va despagubeasca aceste cheltuieli.
cu stima.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
tebaatusasula a scris:
Buna ziua,
Ceea ce v-a omis , domnul avocat, mai jos, este ca daca puteti dovedi imbunatatirile , soacra , pentru a rupe acest contract de intretinere, va exista posibilitatea sa fie obligata de instanta sa va despagubeasca aceste cheltuieli.
cu stima.

Ceea ce omiteti d-voastra este Codul civil. Intretinatorul trebuie sa asigure intretinutului, intre alte lucruri, o locuinta corespunzatoare (art. 2257 alin. 2 Cod civ.) iar in cazul n care se dispune rezolutiunea din culpa sa debitorul în culpă nu poate obţine restituirea prestaţiilor de întreţinere deja executate (art. 2263 alin. 5 Cod civ.).
Asa ca solutia d-voastra "de bun simt" si omisa de avocat - la desfiintarea contractului soacra va fi obligata sa plateasca contravaloarea cheltuielilor - este total gresita.
Buna ziua !
Din ceea ce m-am interesat si eu privind astfel de situatii , ca sa anuleze acel contract , soacra trebuie sa va dea in judecata si sa dovedeasca ca nu ati avut grija de ea . Acest lucru in situatie ei , este cam greu de dovedit . Consultati si un avocat .
Buna ziua, va mai supun atentiei ceva ce probabil ati omis, exista deja precedente unde instanta a stabilit returnarea tuturor investiilor efectuate de catre intretinator intretinutului care a voit sa anuleze astfel de contract in instanta.
In speranta ca nu v-am ranit ego`-ul, va asigur de intreaga mea consideratie !

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de intretinere vdobre75 vdobre75 Eu si sotul meu avem un contract de intretinere cu mama respectiv soacra ,am indeplinit absolut toate conditiile ba chiar mai mult, dar ea acum vrea sa ... (vezi toată discuția)
Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)
Doresc să știu dacă mai datorez pensie alimentara pentru băiatul ... Adi_Vic Adi_Vic Doresc să știu dacă mai datorez pensie alimentara pentru băiatul meu student dacă acesta are venituri (și-a deschis PFA și are activitate de transport ... (vezi toată discuția)