mexu a scris:
tov avocat, nu faceti sofisme! omul insoteste cainele pt ca cainele ... este driverul costului cu liftul
Nu ma deranjeaza sa ma prenumiti "tov", chiar daca era conceput ca un atac la calitatea mea de avocat, nu la argumentele mele.
Daca vecinul merge dupa ... ce are el chef ... si foloseste des liftul ... tot la fel ii limitam dreptul de acces la lift? "Sa aiba dom'le dreptul la doua curse pe zi de apartament, sa se ajunga cursele cu liftul la toata lumea!"
P.S. Nu cred ca intelegeti ca limita drepturilor d-voastra e acolo unde incepe dreptul altuia sa faca ce are el chef, daca nu dauneaza nimanui. Probabil din acelasi motiv va inchipuiti ca se poate da o lege pentru fiecare chestiune care nu va place, da' nu vor politicienii sa o dea ca sa nu piarda electorat. Va dezamagesc poate scriind ca altul este motivul: Art. IV din Declaratia Drepturilor din 1789 care sta virtual la temeiul tuturor constitutiilor europene moderne "
„Libertatea este de a face tot ceea ce nu face rău altora: astfel, dreptul fiecărui om nu are limite, cu excepția acelora care asigură celorlalți membri ai societății exercitarea acelorași drepturi.”
...
adriamia a scris:
...: "animalele ofera prietenie neconditionata, oamenii nu", sau: "nu costa sa tii animal de companie, care ofera atat de mult". Intelegeti ca oamenii astia au o problema de integrare in viata reala ...
Problema postata aici nu era "de ce tin oameni caini in locuinta lor" si nici raspunsul la aceasta intrebare foarte interesanta nu este "au o problema de integrare in viata reala" pentru simplul motiv ca oamenii si cainii traiesc impreuna de vreo 30.000 de ani iar la bloc de vreo 70-80 si exista munti de studii psihologice care arata ca convietuirea cu animale e benefica atat pentru adulti cat si pentru copii. Intrebarile erau a) daca cinevapoate tine un caine in apartament; b) daca poate folosi liftul cand este insotit de caine; si c) daca exista modalitati prin care sa-l oblige pe vecin sa ia masuri impotriva latratului cainelui in orele de liniste.