avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa renunt la mostenire in timp ce tatal este inca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa renunt la mostenire in timp ce tatal este inca in viata ?

Pot sa renunt la mostenire in timp ce tatal este inca in viata (mama este decedata) ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2024
iolal, utilizator
Cel mai recent răspuns: iolal , utilizator 16:28, 17 Mai 2024
la mostenirea mamai puttei renunta, dar de ce sa faceti asta ?
Deci la viitoarea mostenire a tatalui nu pot renunta in timp ce el e in viata?

Doresc sa fac acest lucru pentru ca tatal are datorii pe care nu le poate achita, iar prin renuntarea la mostenire, renunt de asemena si la datoriile lui. Din cauza ca eu nu comunic cu tatal meu nu am de unde stii cand el a murit. Renuntarea la mostenire se poate face doar in timp de un an de la deces, deci exista riscul ca eu sa nu aflu de moarte tatalui in timpul necesar pentru a declara renuntarea la mostenie...asadar implicit mostenind datoria lui...

Iar dorinta mea e sa inchid aceste situatii care imi cauzeaza necazuri si stres.
Nu este posibil sa renunțați atât timp cât tatăl dvs trăiește .,succesiunea se deschide prin moarte..
Multumesc pentru clarificare.
nu puteti renunta acum, dar puttei renunta dupa ce moare, chiar de nu aflati la timp cand moare, daca nu acceptati mostenirea, sunteti strain de ea si deci, si de datoriile lui.
Datoriile se platesc oricum pana la limita valorii mostenite, deci si daca mosteniti ceva, nu veti plati din buzunarul dvs, asa ca nu va stresati.