(2) Cuantumul indemnizaţiei de şomaj prevăzute la alin. (1) este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) suma prevăzută la lit. a) la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
Va las sa calculati singura fiindca nu stiu vechimea.
multumesc frumos.....dar nu ma prea pricep sa calculez..........se oate totusi sa imi spunmeti daca va spun vechimea?va rog frumos.....vechimea este de 5 ani si salariul este de 1550 pe ultimele 24 de luni...multumesc frumos
Somaj
sandu649
care sunt criterile de acordare asomajului pe perioade(6 luni,9 luni,un an ..la cati ani de vechime se acorda fiecare) (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj
alexi
Va rog sa-mi spune-ti cum se calculeaza indemnizatia de somaj. Calculul se face la salariul de incadrare sau la brut( mentionez ca lucrez in sistemul bugetar)? ... (vezi toată discuția)