avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua! Am primit prin posta un extras de carte funciara.
In partea II (Propritari si Acte) printr-o Hotarare Judecatoreasca s-a decis intabularea drept de proprietate prin partaj succesoral, cota actuala 1/5 pentru fiecare frate in urma decesului ambilor parinti.
Putin mai jos in urma unui act administrativ (certificat atestare fiscala) emis de primarie, se afla numele unui frate si sotia acestuia. In dreptul lor este trecut "intabularie drept de proprietate dobandit prin lege cota actuala 1/1". Inseamna ca sotia acestuia detine 1/1 din cota de 1/5 al fratelui, nu? Sau acestia au drept de proprietate 100% pe tot terenul de 500mp?
De mentionat faptul ca acestia au ridicat o casa si o anexa pe acest teren (depasesc cei 500(teren)/5(nr frati)= 100mp), iar la partea III (Sarcini) al extrasului de carte funciara, exista o intabulare drept de superfice asupra terenului aferent constructiilor C1 si C2 pentru o durata de 99 de ani si numele sotiei fratelui meu.
De asemenea, niciodata nu s-a cerut acordul acestor constructii si nu am cedat cota parte care imi apartine. Ce pot face in acesta privinta? Multumesc!