In cazurile in care am fost eu INTOTDEAUNA odata cu plata sumei oferite de asigurator se incheie o tranzactie prin care persoana pagubita renunta la alte pretentii
pentru prejudicii suferite pana la data incheierii tranzactiei. Asa ca mersul in latura civila a procesului penal pentru "o suma mai mare"
dupa incheierea unei astfel de tranzactii este o imposibilitate. Iar ca asiguratorul sa va dea banii, fara tranzactie, ca pe avans ... nu stiu ce sa zic, dar asiguratorii cu care am avut eu de-a face, nu faceau astfel de acte caritabile. Daca am cerut 90.000 de lei si asiguratorul mi-a oferit 30.000, asta este, refuzam si mergem la judecata. Asa ca trebuie sa vedeti ce contine exact acea tranzactie si sa discutati cu avocatul care va apara in proces.
Asa arata o oferta de despagubire trimisa pe email
Subscrisa ... S.A., cu sediul central in ..., înregistrată la O.R.C. de pe langa .. sub nr. ..., referitor la evenimentul rutier din data de ... in care ati fost implicati in urma caruia a fost deschis dosarul de dauna nr. ... In vederea stingerii pretentiilor de despagubiri civile pe care le aveti fata de societatea noastra in baza contractului de asigurare nr. … pentru prejudiciul produs din culpa conducatorului auto … va inaintam prezenta
OFERTA DE DESPAGUBIRE
in vederea finalizarii dosarului de dauna mentionat mai sus. Analizand toate documentele depuse de Dumneavoastra in dovedirea despagubirilor civile solicitate am concluzionat ca va puteam acorda suma totala de … lei reprezentand daune morale si materiale pentru intreg prejudiciul suferit de catre .., in urma vatamarii produse in accidentul rutier din data de ..
In cazul in care veti fi de acord cu oferta noastra, va rugam sa ne instiintati in vederea incheierii unui contract de tranzactie.