avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras de carte funciara semnificatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras de carte funciara semnificatie

Buna! Am primit prin posta un extras de carte funciara.
In partea II (Propritari si Acte) printr-o Hotarare Judecatoreasca s-a decis intabularea drept de proprietate prin partaj succesoral, cota actuala 1/5 pentru fiecare frate in urma decesului ambilor parinti.
Putin mai jos in urma unui act administrativ (certificat atestare fiscala) emis de primarie, se afla numele unui frate si sotia acestuia. In dreptul lor este trecut "intabularie drept de proprietate dobandit prin lege cota actuala 1/1". Inseamna ca sotia acestuia detine 1/1 din cota de 1/5 al fratelui, nu? Sau acestia au drept de proprietate 100% pe tot terenul de 500mp?

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate Maria Variana Maria Variana Buna ziua! Am primit prin posta un extras de carte funciara. In partea II (Propritari si Acte) printr-o Hotarare Judecatoreasca s-a decis intabularea drept de ... (vezi toată discuția)
Intabulare dupa succesiune Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010 s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Mentionez ca in apartament locuia mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai lor. ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)