Buna ziua
Am fost amendat pentru depasirea vitezei legale, dar acum am observat ca in procesul verbal la rubrica unde trebuia sa fiu eu completat (nume, date personale) nu a fost trecut nimic, si nici datele firmei (masina fiind a firmei), absolut nimic despre contravenient.
Acum ma intreb: mai trebuie sa fac contestatie? daca nu apare nimic despre mine sau firma. Pe procesul verbal este trecut doar numarul masinii si modelul.
Dupa numarul masinii se stabileste de politie cine este proprietarul. Firma va trebui sa nominalizeze la cererea politiei, cine conducea masina la data contraventiei.
Ati platit amenda ? Daca Da, ce vreti sa contestati ?
1. Amenda se aplica soferului , nu proprietarului masinii.
2. Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea.
3. Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.
Nu am platit, ca ieri am am luat-o. Astazi inainte sa ma duc sa platect, s-au uitat colegii, si au remarcat ca nu este trecut nimic: numele meu, datele personale (C.I., CNP) si de asemenea nici ale firmei in al carei interes de serviciu eram plecat
Nu am platit, ca ieri am am luat-o. Astazi inainte sa ma duc sa platect, s-au uitat colegii, si au remarcat ca nu este trecut nimic: numele meu, datele personale (C.I., CNP) si de asemenea nici ale firmei in al carei interes de serviciu eram plecat, si am ales sa mai intreb sa ma documentez, am termen maxim 15 zile sa o platesc
Si, daca imi permiteti, va intreb: sa ma mai duc la judecatorie sa fac contestatie? mie ca dupa aia or sa spuna ceva de genul: tu esti ala care nu are trecut nimic? bine ai revenit. Nu stiu ce sa fac, deasta am apelat aici, la oameni care stiu mult mai bine legile. Am uitat sa precizez ca eu eram in alta localitate unde am fost amendat