avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema legata de terenul aferent constructiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema legata de terenul aferent constructiilor

Proprietar al unui imobil vandut prin contract de vanzare-cumparare in 1983, terenul fiind sub incidenta Legii 58/1974 art. 30 (Dobîndirea terenurilor cuprinse în perimetrul construibil al localităţilor urbane şi rurale se poate face numai prin moştenire legală, fiind interzisă înstrăinarea sau dobîndirea prin acte juridice a acestor terenuri.) in suprafata de 250mp.

Cand am dorit intabularea pentru imobilul respectiv, cei de la primarie ne-au comunicat faptul ca nu putem intabula deoarece vanzatoarea care a vandut casa in 1983 a „trecut” pe ea si terenul aferent constructiilor (ea avand un teren in spatele casei), specificand ca a trecut si terenul si spatele casei, si terenul nostru.
Am urmat pasii pe care ni s-au comunicat la primarie (modificarea titlului de proprietate a vanzatoarei), iar raspunsul de la OCPI a fost urmatorul :
„In urma analizarii documentelor anexate documentatiei, respectiv contractul de vanzare cumparare si certificatele de mostenitor (vanzatoarea a mostenit casa de la tatal ei), s-a constatat ca NU se justifica corectarea titlului de proprietate.”
In finalul raspunsului de la OCPI, mai specifica ca cumparatorul poate solicita teren in baza legii nr. 18/1991 art. 36, dar cand am fost astazi in primarie, acelasi raspuns ne-au dat : Vanzatoarea a trecut terenul in titlul ei de proprietate si trebuie modificat.

Mentionez faptul ca in urma masuratorilor, toata curtea imobilului este 780 m.p., inventariati conform legii 165/2013, si valibili din punct de vedere juridic, in Anexa 7.

Este posibil o asa situatie?

Alte discuții în legătură

Suprafata aferenta constructiei adrian.postolache adrian.postolache Imobilul a fost cumparat prin contract de vanzare-cumparare de catre X de la vanzatoarea Y, in anul 1983. Conform contractului, suprafata aferenta ... (vezi toată discuția)
Drept prprietate t t In urma constiurii dreptului de proprietate am mostenit o bucata de pamant de la bunica mea.Pe acesta teren se se afla si casa batraneasca care a fost vanduta ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui teren al fostului c.a.p roscatul roscatul Buna ziua, Problema expusa este: Tatal meu a cumparat un teren 500 mp in anul 1975 de la un vanzator persoana fizica. Terenul este in prelungirea casei lui ... (vezi toată discuția)