avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua Legat de comunicarea unui PV de contraventie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua Legat de comunicarea unui PV de contraventie de la ...

Buna ziua
Legat de comunicarea unui PV de contraventie de la Politie....
Acum cca 2 saptamani am fost oprit in trafic de catre un echipaj BPR, agentul fiind unul extrem de agresiv si tafnos, care nu purta bodycam (eu stiu ca a devenit obligatoriu si, cand i-am semnalat, a chemat instant colegul care purta asa ceva), comunicandu-mi ca as fi trecut intersectia pe rosu; sunt un sofer matur si responsabil, stiu foarte sigur ca am trecut pe final de verde care probabil s-a transformat in galben in timp ce traversam (este o intersectie mare si cu semafor destul de scurt pe sensul meu de mers), dar nicidecum pe rosu; echipajul de altfel era pe sens opus si agentul a marturisit nonsalant ca experienta nu il insala si este foarte sigur ca am trecut pe rosu; serios, asa se constata contraventiile de acum, fara filmare, fara sa fie pe sensul tau sau dintr-un loc in care sa vada clar semaforul prin dreptul caruia am trecut?
am mentionat ca ma grabesc si nu pot ramane sa completeze PV, pe care oricum nu l-as semna, dar ca e liber sa mi-l trimita prin posta
saptamana aceasta am fost plecat dar inteleg de la menajera ca am primit in cutie 3 avizari de la posta pt recomandata, probabil ca de la BPR

Va rog frumos sa imi spuneti:
- cat timp se pastreaza comunicarea BPR la posta? eu vin abia luni acasa
- ce se intampla sigur daca nu ridic PV comunicat de la posta? care este procedura legala la zi? au tot fost proiecte legislative dar am vazut ca prevederile legale au ramas cele vechi neschimbate ref comunicare, insuficient de clare
- in intersectie exista camere de supraveghere, se poate solicita in instanta filmarea din ziua evenimentului drept proba? mai este sarcina probei la sofer sau legislatia s-a modificat si sarcina probei este la agent, cum ar fi normal? Romania este tara abuzurilor, or mai fi si agenti corecti dar este un val constant de agenti pustani tupeisti care sfideaza si care nu au nicio urma de respect in atitudine si care ar trebui sa fie dublati in decizie de probe clare
Multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2024
JohnDickson, utilizator
Cel mai recent răspuns: JohnDickson , utilizator 14:35, 28 Mai 2024
Comunicarea se păstrează 10 zile la poștă.

Dacă nu ridicați acel PV ( comunicarea a fost legal făcută, nu mai aveți ce contesta din punctul asta de vedere) nu se intimpla nimic special, doar niste proceduri legale, veți găsi la primărie ca pe lângă impozite veți avea și amenda de plătit, veți circula cu permisul suspendat și s-ar putea ca la un control sa va găsească și să vi se întocmească un dosar penal.

Este cel mai păgubos lucru sa nu semnezi și să iei PV la momentul întocmirii lui, e și mai nasol dacă nu răspunzi comunicării.

Multumesc pt raspuns insa am citit aceasta hotarare a ICCJ [ link extern ] /

Din aceasta rezulta ca, daca nu este ridicata comunicarea de la posta (nu refuzata expres), este obligatorie comunicarea ulterioara prin afisare la domiciliu, in prezenta unui martor. Abia atunci se considera indeplinita formalitatea de comunicare. Eu asa inteleg.
Comunicarea prin afișare e mai ușor de falsificat de către poliție. Martori se găsesc. Dvs. e foarte posibil sa nu sesizați ca s-a îndeplinit asa ceva, o hartie poate sa fie "luată" de un "rauvoitor". Dar poliția va putea dovedi ca a facut-o.

Da, ICCJ a decis ca această metodă e subsidiara celei prin poștă.
multumesc pt raspunsuri; totusi, trecand peste formalitatea de comunicare, din cei care au expertiza de instanta pe subiect, in ultima vreme instantele cum apreciaza sarcina probeI: este la sofer sau la agent? s-a mai intamplat ceva relevant pe subiect, am ajuns la normalitate? agentul nu avea camera pe masina, nici cea de corp nu era activata pana nu a chemat un coleg cu asa ceva (si inteleg ca tb purtata permanent, inca de la legitimare), iar singura proba va putea fi obtinuta de la camerele de monitorizare din intersectie, care nu stiu daca apartin de primarie sau de politie si daca pastreaza arhiva peste 30 zile (gdpr) si cine le poate solicita inregistrarea si in ce conditii (eu sau politia si cu incuviintare sau nu din partea instantei); multumesc
Acum cred ca realizati de ce e bine sa semnezi acel PV (in fond nu inseamna decit faptul ca ai luat la cunostinta), pentru ca aveati timp sa intreprindeti demersuri pentru a obtine informatii despre camere, face o cerere pentru a se pastra arhiva din data X, (pentru ca exista dosarul Y in instanta) pentru a putea cere in instanta ca politia sa poata cere acele imagini de la proprietarul camerelor (posibil primaria) sa fie prezentate ca dovada.