avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... În 2023 am avut venituri din surse independente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

În 2023 am avut venituri din surse independente

Salutare. În 2023 am avut venituri din surse independente (altele decât salariul pentru care se platesc toate taxele legale) sub 18.000 lei. Mai trebuie, în acest caz, sa completez și sa depinde formularul 212?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dorinctin , utilizator 18:44, 27 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce surse independente ? PFA ?
Contracte de consultanta cu Comisia Europeană, neimpozitate de UE. Nu prin PFA ci pe persoana fizica.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

ce surse independente ? PFA ?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu vi s-a retinut impozit acolo , aveti 10% aici ca si venit din alte surse cf art 114 si se declara in Declaratia unica.
De acord. Dar în formularul 212 am trei optiuni din care sa aleg una, fără de care formularul nu merge salvat și validat. Problema e ca nu ma încadrez în niciuna, pentru ca prima opțiune spune clar sa o bifez dacă am avut venituri de la 6 salarii minime la 12. A doua, de la 12 la 24, a treia, peste 24. Or eu sunt sub 6 salarii minime. Nu exista opțiune pe care sa o bifez care sa spună ceva de genul "pt venituri sub 6 salarii minime brute se bifează aici."
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
bifati doar sectiunea I.1.1 si alegeti alte surse - fara I.3.1 ( CAS ) sau I3.2 ( CASS)

Alte discuții în legătură

Am venituri din activitati independente sub plafon Carmen_Chesches Carmen_Chesches Buna ziua Daca am venituri din activitati independente sub plafonul de 12 salarii minime pe economie, si doresc sa ma asigur la CAS, cum completez declaratia ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit venit du 2020 / probleme formular du xman_ghio xman_ghio Buna ziua! Dupa publicarea DU 2020 am incercat o simulare. Pentru venituri din alte surse, in sectiunea I.1.1.B.DATE PRIVIND IMPOZITUL ANUAL DATORAT am ... (vezi toată discuția)
Ce formular depun la anaf daca am venituri din mai multe surse sub 12 salarii minime pe economie in 2018 (1900 lei) Epuree Epuree Cei care au venituri din mai multe surse, sub 12 salarii minime, si vrea sa plateasca doar CASS prin optiune, ce formular depune si unde bifeaza numai pentru ... (vezi toată discuția)