avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de luat vederi fără acordul/hotărârea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de luat vederi fără acordul/hotărârea Asociației

Bun găsit . Locuiesc într-un bloc la etajul 1 din 2. Un vecin de la parter ( care nu deține nici aviz, nici autorizație de proiectare/montare corespunzătoare) a montat, acum câțiva ani, camere de luat vederi fără acordul Asociației, pe fațada blocului (orientate spre curte) perforând tencuiala/zugrăveala de la nivelul etajului 1. Anul trecut, tot fără acordul Asociației a demontat/smuls cablurile/camerele vechi odată cu bucăți din tencuiala de la etajul 1(roată pe după bloc), a dat alte găuri( cu 60 cm mai jos dar tot la etajul 1) și a montat alte cabluri/camere, fără să repare/astupe găurile lăsate în urmă. Ce pot face pentru ca fațada, tencuiala, zugrăveala degradate să fie reparate? Cât despre camerele de luat vederi nu îndrăznesc a cere demontarea lor sau intrarea în legalitate, întrucât se pare că sunt singurul propietar deranjat de ele: restul proprietarilor se așează în curte să vizioneze înregistrările și să-și dea cu părerea acolo unde ceva nu se vede prea bine (cine o fi după mers, care vecin este după haine sau după cât de mare e sacul de gunoi)...
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2024
BiancaAnaP, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 14:38, 30 Mai 2024
adresati o petitie catre GDPR [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Depinde pana unde v-ati propus sa mergeti , fiindca percep o oarecare retinere din partea dvs. Prima oara ar trebui sa va adresati in scris cu nr inregistrare presedintelui Asociatiei, apoi Politiei locale in acelasi mod. Vecinul dvs a comis 2 greseli grave si este pasibil de amenzi usturatoare .
Mulțumesc @rain4est . Ați intuit corect: eu mi-aș fi dorit ca tencuiala/zugrăveala plătită de mine în 2017/2018 să fie în stare bună cât mai mult timp. Dar fără să fiu întrebată, fără să existe o Hotărâre a Asociației( la care oricum ar fi trebuit să mă supun), totuși vecinul a montat/demontat/remontat după cum a vrut camerele de luat vederi pe fațada blocului, găurind roată toți pereții de la etajul 1 și o parte din cei de pe casa scării. Dar el nici măcăr nu recunoaște că ar fi ceva stricat/de reparat. Când i-am arătat ce a făcut m-am întrebat ”care tencuială”...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
BiancaAnaP, utilizator
Politia locala nu are ce sa faca legat de camerele de supraveghere. Ei se bucura ca sunt din ce in ce mai multe si au cui sa cera imagini sa le usureze cazul in caz de reclamatii.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
Și Poliția Națională se ”bucură” că are cui să ceară imagini. A fost un furt acum vreo doi ani la o casă situată la vreo 800 m, după colț, pe o stradă perpendiculară cu a noastră. Au cerut de la vecinul doar imaginile nu și proiectul avizat/ dovada montării și monitorizării de un operator autorizat...

Alte discuții în legătură

Reparatii fatade in condominiu tibiolah tibiolah Locuiesc intr-un condomeniu, bloc P+10 , imobil dat in folosinta in anul 1981, constructie beton prefabricat din panouri mari si cu balcoane prefabricate din ... (vezi toată discuția)
La reabilitarea blocului, este legal sa considere ac-ul deseu? ana-cristina ana-cristina Domnul administrator al blocului nostru ne-a anuntat aseara la ora 19 ca in doar 3 zile (2 de weekend) incepe reabilitarea termica a blocului si ca ori ... (vezi toată discuția)
Cabluri montate ilegal! semen semen Buna ziua! Am in proprietate un spatiu comercial pe fatada caruia apar montate peste noapte tot felul de cabluri. Am facut cerere la primarie sa imi ... (vezi toată discuția)