avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se numeste fapta de interzicere a votului in A.G.?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se numeste fapta de interzicere a votului in A.G.?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se numeste fapta de interzicere a votului in Adunarea Generala a unui proprietar din condominiu. Este membru in asociatia de proprietari dar se sustine ca si-a pierdut aceasta calitate din motive neclare (nu s-a retras din asociatie, a fost eliminat abuziv).

Ma intereseaza drepturile incalcate in aceasta situatie.

(intreb pentru un prieten care e in conflict cu conducerea asociatiei de proprietari, am constatat ca trebuie sa mentionez ca nu toate intrebarile mele sunt pentru mine)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:01, 1 Iunie 2024
nu stie nimeni?
Ei, nu stie nimeni.... Ideea este ca nu prea ne intalnim cu astfel de situatii.
Asadar, trebuie sa clarificati total daca omu' mai este proprietar si membru al as. prop.
Cu actele doveditoare, intocmeste o informare catre as. prop. si solicita participarea la AG, cu drepturi depline. Asociatia trebuie sa va raspunda in scris asupra problemei. Daca omul este nemultumit, cauta un avocat si-si cauta dreptatea in instanta - cu despagubiri materiale si morale.
Atentie, din conducerea as. prop. nu face parte doar presedintele!
este proprietar de 20 de ani, A facut cateva sesizari la primarie deoarece nu se respecta legile si s-a trezit ca nu mai are, chipurile, drept de vot.
Cum se trezeste din somn, sa verifice daca mai este membru al asociatiei respective (daca a fost), pentru ca doar asa poate participa la AG, cu drept de vot;
Daca a fost si nu a facut demersuri de retragere, conducerea asociatiei a facut ceva falsuri, ceea ce este foarte rau si omul poate sa se adreseze justitiei;
Chiar in aceste conditii, proprietarul sa faca din nou demersuri pentru a devei membru al as. prop. - conf. prev. L 196/2018.
Succes!
Chiar azi prietenul meu a depus plangere penala. Nu dormea nimeni.