avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit locuinta cu sediu social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit locuinta cu sediu social

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Societatea noastra are sediul social stabilit la domiciliul asociatului unic si administrator. La infiintare, firma a fost autorizata sa desfasoare activitati economice atat la sediu cat si la terti. Conform contractului de comodat pe care firma l-a incheiat cu administratorul, se asigura folosinta gratuita a unei incaperi cu destinatia de sediu social, fara a nominaliza sau individualiza incaperea, suprafata sau alte detalii despre camera. Societatea nu inregistreaza in contabilitate si nu deduce cheltuieli de utilitati pentru spatiul utilizat ca sediu social. Toate cheltuielile cu spatiul (energie, internet, incalzire, apa, canalizare, salubritate) sunt suportate de persoana fizica. Mentionez ca nu se poate identifica incaperea folosita pentru firma deoarece se suprapune cu camera care este folosita drept dormitor si camera copilului. Persoana fizica a depus declaratia la finante locale privind schimbarea destinatiei spatiului din regim rezidential in regim mixt, fara a delimita suprafetele pentru rezidential si nerezidential. Va rog sa ne precizati cum se va calcula impozitul pe cladiri in cazul de fata. Va plati persoana fizica un impozit pe cladiri majorat (pe cladiri nerezidentiale)? Va rog sa ne precizati si cadrul legal din codul fiscal si normele de aplicare in vigoare. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Lamurire impozit pe locuinte rezidentiale/nerezidentiale Catalin39 Catalin39 Doresc sa ma asigur ca inteleg care este procedura cu privire la delimitare. Din cate am inteles de la un reprezentat al Directiei de Taxe si Impozite, in ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor dupa noul cod fiscal cristianba cristianba Buna ziua, La completarea Declaratiei de impunere privind imozitul pe cladiri pt persoane fizice pt anul 2016, nu sunt sigur daca incadrez corect locuinta, ... (vezi toată discuția)