avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am o intrebare va rog. Daca nu mai am carte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am o intrebare va rog. Daca nu mai am carte de identitate/pasaport ...

Buna ziua,
Am o intrebare va rog.
Daca nu mai am carte de identitate/pasaport romanesc, nu mai detin cetatenia romana, si locuiesc si detin cetatenie intr-un stat care nu este in EU, si Romania nici nu are acord bilaterul cu acel stat, iar in Romania am fost angajat si contribuit la pensie aproape 10 ani, si am un fond de pensii in Pilonul II pe care as dori sa il retrag integral.
Se pot cumva retrage banii acestia din Pilonul II? Sau trebuie sa implinesc 65 ani si atunci va fi posibil sa ii retrag, chiar daca nu mai sunt cetatean si daca nu am stagiul minim de cotizare (inteleg ca este 15 ani stagiul minim)?

Stagiul minim de 15 ani doar pentru pensia normala, plata lunara la pensie, nu pentru pilon II?
Si inteleg ca nu va exista aceasta plata pentru mine, este corect?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva a contributiei la pensie LiaCernea LiaCernea Buna ziua, Locuiesc in strainatate din anul 1987. Imi lipsec 2.5 ani din cei 15 necesari pentru a beneficia de pensie. Legea 186/2016 imi permite plata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie N_&_K_43 N_&_K_43 ce conditii trebuie sa indeplinesti, sa iesi la pensie la cerere,care va fi cuantumul pensiei si varsta la care poti iesi la pensie la cerere?? (vezi toată discuția)
Renuntarea la cetatenia romana, consecinte geostoian962 geostoian962 Am solicitat cetatenia olandeza si mi s-a spus ca sunt obligat sa renunt la cetatenia romana. In cazul renuntarii la cetatenia romana, va rog sa ma ... (vezi toată discuția)