avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am scris o carte despre psihologie (neavand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am scris o carte despre psihologie (neavand studii ...

Buna ziua!

Am scris o carte despre psihologie (neavand studii de specialitate in domeniu). Eu la baza am studii in jurnalism (sunt scriitor, redactor).
Avand in vedere faptul ca imi doresc publicarea ei, as dori sa stiu daca se pune problema faptului ca notiunile de specialitate din carte nu se pupa cu profesia mea. Tot continutul cartii imi apartine (nu am o bibliografie din alta parte). Sunt o persoana care a studiat mult psihologie (dar nu am diploma care sa ateste asta). Avand in vedere faptul ca nu imi doresc sa fiu psiholog, ci scriitor prin care sa transmit informatii legate de psihologie, exista vreo problema in acest sens? Eventual as putea sa pun o nota undeva, specificand ca acea carte nu este un tratat de psihologie? (desi nici eu nu stiu exact pe unde o sa incadrez, deoarece contine foarte multe informatii psihologice). Exista vreun risc (ex. retragerea cartii)? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2024
gaby03, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 3 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista niciun fel de problema ..important este sa gasiti clienti sa o cumpere.
Cu tiparirea cartii, tirajul si punerea in vanzare pot fi probleme, in ideea ca nu sunteti de meserie psiholog.
Sunt de aceeași părere cu colegul Cornel Vasile, însă cred că ar fi binevenită o introducere în care să vă prezentați cum ați postat aici, pentru a fi clar că nu pretindeți că ar fi lucrare de specialitate.

Ce probleme sunt cu tiparirea cartii, daca nu este psiholog ?

Are vreo interdictie mentionata intr-un act normativ ?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
In sensul, sa gaseasca editura dispusa sa o tipareasca.