Buna ziua! In 2022 am fost prins de diicot si am primit o suspendare de 3 ani. Ulterior am fost trimis in judecata pentru un dosar mai vechi din 2019 de care habar nu aveam. In dosarul din 2019 exista o proba audio in care am vandut 5g unui martor colaborator DIICOT. In dosarul din 2022 am fost arestat preventiv 9 luni, cand am iesit m-am mutat in Germania si mi-am refacut viata total fara droguri. Acum o saptamana am ramas in pronuntare in dosarul din 2019 iar singura carte a mea ar fi ca magistratii sa considere fapta din 2019 ca act material a celei din 2022(fiind pedepsit pentru forma continuata). Sunt curios daca chiar am sanse ca magistratii sa faca asta. In ambele dosare este vorba despre trafic de droguri de risc. Chiar nu se tine cont de faptul ca m-am reabilitat si ca sunt o persoana ok in societate? Nu mi se pare corect faptul ca am fost prins o data si am 2 dosare. Mulțumesc!
Sansele de reunire a dosarelor dvs sunt zero spre minus infinit, daca dvs nu solicitati asa ceva, in mod calificat.
Pe de alta parte unul din dosare cel din 2022, este solutionat (asa reiese) deci este inchis pentru faza de judecata.
Celalalt, cel din 2019, este in faza de judecata (asa ati scris). Deci, tehnic nu ai cum sa reunesti un dosar inchis cu unul in faza de judecata, si cu atat mai putin daca cineva nu semnaleaza asta.
La dvs problema este mai complexa dpdv tehnic si probabil veti ajunge sa intre ghilimele sa le reuniti in faza de executare a pedepsei.
Si nu in ultimul rand, este posibila si varianta aplicarii disp art 97 cod penal, adica anularea executarii pedepsei sub supraveghere, aspect pe care nu il mai dezvolt aici, intrucat veti citi dvs disp art 97 cod penal.
Este posibil sa se strice socoteala.
Vorbiți cu avocatul ca sa vada și sa calculeze exact pedepsele.
Șanse ar fi la o suspendare dar numai în anumite condiții.
Cat privește reabilitarea nu este împlinită.
O sa va explice avocatul mai multe ca sunt multe de explicat.
Fapta s-a petrecut inainte sa fiu arestat in 2022, nu ma incadrez in art 97, este mai veche si concurenta. Am cerut in instanta contopirea dosarelor, din punct de vedere legal este posibil. Problema este perioada de timp dintre dosare care este cam mare chiar si asa este posibila contopirea dosarelor. In instanta am primit pedeapsa 3 luni dar cu cei 3 ani de la dosarul din 2022 depasesc limita de 3 ani. Acum astept pronuntarea apelului. Instanta este convinsă ca sunt o persoana integrata si ca nu mai am treaba cu drogurile, nu mi s-ar parea normal sa ma bage iarasi acum reabilitat consider eu.