avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament - problema "mirositoare"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament - problema "mirositoare"

Buna ziua,

Am achizitionat recent un aparatment, toate bine la vizionare, contract si predare, insa dupa luarea in folosinta, a aparut o problema - apartamentul miroase foarte urat.
Un anume miros exista si inainte, dar l-am pus pe seama mobilierului vechi. Dupa discutiile cu vecinii (stiu, trebuia sa le am inainte), am aflat ca in apartamentul de deasupra locuieste o persoana cu ceva probleme de stres, care tine in apartament 5-6 pisici si care nu isi face curat. De aici rezultand un miros greu care ajunge si la vecini.

Acum, sunt pus in situatia in care am acceptat aparatmentul dar nu cred ca voi putea locui in el. Probabil ca o parte din mirosuri pot fi eliminate cu filtre de aer, dar sursa ramane.

Pot invoca neaducerea la cunostinta a acestei situatii ca si viciu ascuns si cere o anulare a acontractului? Tin sa mentionez ca proprietarul tinea in casa multe betigase parfumate pentru a mai masca mirosul, poate fi considerata intentie de inselaciune?
Se poate anula contractul daca il conving pe proprietar sa restituie banii?
Exista vreo (alta) varianta de a anula aceata tranzactie?

Apreciez orice sfat.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2024
catalinn008, utilizator