avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul intretinerii pentru apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul intretinerii pentru apartament

Daca am indoieli in legatura cu modul in care este calculata intretinerea pentru apartament, cui as putea sa ma adresez, va rog? Administratora de obicei face crize de isterie daca o intreb ceva, deci as avea nevoie de cineva din exterior. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 13:41, 6 Iunie 2024
Presedintele va da aexplicatii.
legea 196/2018
[ link extern ]

ART.28
3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.

Si acum il astept pe domnul presedinte Robert1958 sa imi spuna cum raspunde dansul daca il intreaba de penalizari pe langa altele .
:)
Ca imi zicea ca nu trebuie sa verifice presedintele lista de plata.
Ați putea preciza care articol din legea nr. 196/2018 face vorbire despre faptul că președintele asociației de proprietari „TREBUIE” să verifice lista de plată ?

Întreb doar așa, pentru un prieten...

w_v_w_v a scris:

Si acum il astept pe domnul presedinte Robert1958 sa imi spuna cum raspunde dansul daca il intreaba de penalizari pe langa altele .
:)
Ca imi zicea ca nu trebuie sa verifice presedintele lista de plata.

Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
robert1958, utilizator
Indirect fix articolul ala din siscutie 28 si toata legea 196/2018.
Cum raspundeti legat de lista de plata fara sa o verificati?
Cum raspundeti legat de penalizafi fara sa verificati?
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
w_v_w_v, utilizator
„Indirect” sunteți fix în eroare. Altfel dacă ne afundăm în filozofia „indirectului” în interpretarea art. 28 alin. 3 din lege, asta ar însemna, tot „indirect”, că președintele asociației ar trebui să aibă cel puțin studii medii în domeniu economic.

Deși am mai discutat despre acest subiect, haideți să vedem împreună în sarcina cui a pus legiuitorul verificarea listelor de plată :

Art. 66 lit. m din legea nr. 196/2018:
„( administratorul) calculează, întocmește, supune verificării cenzorilor/comisiei de cenzori, supune aprobării comitetului executiv și afișează la avizier lista lunară a cheltuielilor de întreținere, întocmită conform reglementărilor în vigoare, în termen de maximum 5 zile de la primirea ultimei facturi de la furnizorii de servicii”.

Deci care este articolulul care face vorbire despre faptul că președintele asociației de proprietari trebuie să verifice lista de plată ?

Nu cred că trebuie să vă faceți griji despre cum răspund eu la contestațiile listelor de plată, inclusiv cu privire la penalizări.

Ar trebui să priviți problema la modul general. Președinții asociațiilor de proprietari răspund la contestații prin colaborare cu cenzorul și administratorul asociației.

w_v_w_v a scris:

Indirect fix articolul ala din siscutie 28 si toata legea 196/2018.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum raspunde presedintele la intrebari legate de lista de plata ???
Lista cuprinde penalizari (cel mai greu de verificat daca nu ai verificat luna de luna, si alte repartizari.
Va intreaba un locatar sa zicem de lista de plata si dv ii raspundeti ce ??? ca nu e treaba dv ca presedinte sa verificati ??
Pai evitati raspunsul prin ocolire sau raspunde administratorul sau cenzorul in locul dv?
Pai asa ajungeti sa fti furat prin indiferente ca luati de bun ce zic aia.
Cand mergeti la judecatorie la vreun proces in calitate de presedite trebuie sa explici judecatorului care nu trebuie sa stie matematica ordinea si modul de calcul al penalizarilor.

Inseamna ca la momentul asta pot exista si sigur exista neconformitati in lista de care nu stiti.
De ce ??? Pentru ca administratorul cu studii medii nu a stiut poate si nici nu va sti vreodata sa calculeze penalizarile daca nu il invata si verifica cineva.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
ricadinas, utilizator